Élet-Stílus

Úgy aludhat téli álmot ebben a csodálatos hálózsákban, mint a bunda

Tudta, hogy az ember sokkal tovább bírja étlen-szomjan, mint alvásmegvonással? Nem véletlen, hogy az egyik legfelelőbb érzés az életben, egy kiadós szundítás után, kipihenten ébredni. De mint azt már őseink is igen bölcsen mondogatták: ki mint veti ágyát, úgy alussza álmát.

Találtunk egy fantasztikus hálózsákot, amiben bárki úgy aludhat, mint a bunda. Egy japán művésznő, Eiko Ishizawa alkotta, és tulajdonképpen nem más, mint egy óriási, kibelezett plüssmedve.

kép: cargocollective.com
kép: cargocollective.com

Ishizawát egy valós történet ihlette meg, ami Brúnóról, egy medvéről szólt, aki az olasz Alpokból csavargott át Bajorországba, de túl közel merészkedett a településekhez, a hatóságok így kilőtték, még mielőtt veszélyt jelenthetett volna az emberekre. (Reméljük a művésznő hallott a pécsi farkas történetéről is, és már készül a farkasos verzió is.)

kép: cargocollective.com
kép: cargocollective.com

A medveformájú hálózsák nem csak szép, de minden tekintetben csúcsminőségű is, az ára ennek megfelelően kissé borsos, 2350 dollárba, vagyis majdnem 70 ezer forintba kerül. Aki viszont nem sajnál rá ennyit, az sámán őseinkhez hasonlóan, a medve „bőrét” magára öltve megszerezheti a vadállat tulajdonságait is, így akár téli álmot is aludhat.

(via: Bored Panda)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik