Élet-Stílus

Létezik a G-pont?

Egy kedves olvasom táncba hívott. Azaz felkért, hogy írjak a G-pontról továbbképzésileg. Mielőtt saját tudást közlök, gondoltam, megnézem a wikit. Ott ezt találtam:

A G-pont, Grafenberg-pont, a vagina mellső falán található. Valójában nem egy pontról beszélünk, hanem körülbelül 1–1,5 cm átmérőjű területről, melynek izgatása sokszor mind a klitorális mind a hüvelyi orgazmusnál erősebb kéjérzetet okoz.

 

Története

Az elnevezés, vagyis a G-pont név Ernst Gräfenberg német származású ausztrál tudóshoz kapcsolódik, aki 1950-ben publikálta egy tanulmányban a felfedezést, miszerint létezik egy olyan terület, amely a női szexualitásban rendkívül fontos szerepet játszik. Az orvoskozmetológia szakemberei körülbelül 2-5 cm-re azonosították a hüvely felső hasi oldalán azt a test területet, amely kicsit érdesebb, mint a környezete és olyan, mint egy kis borsónyi-babnyi szivacs, ami szexuális izgalom hatására megduzzad.

Ernst Gräfenberg első publikációja óta azonban a G-pontot anatómiailag nem sikerült stabilan meghatározni, orvosi bizonyíték nincs a létezésére, ezért az idegekkel gazdagon átszőtt “gyönyörgomb”-ot, az állítólag 8,1 milliméter hosszú és 3,6 milliméter széles G-pont létét, sokan inkább a tudományos spekulációk és tévhitek közé tartozónak tekintik.

 

G-pont feltöltés

Ugyanakkor megjelent a plasztikai sebészet lehetőségei között, egy “G-pont feltöltés”-nek nevezett mikrosebészeti beavatkozás. Az Amerikai Egyesült Államokból származó sebészeti módszer, természetesen egyénenként különbözően, a G-pont mesterséges kiemelésével fokozza az orgazmus intenzitását. A néhány perces kozmetikai műtét során, a G-pontként azonosított testterület mögé injektált hyaluronsav) gél érzékenyebbé teszi a hüvelyfalat és az így kissé kiemelkedő terület pontosabban azonosíthatóvá válik.

Jaj, édes kenyér! Akkor most van, vagy nincs? Van, de mi nők nem érezzük, hogy van? Nincs, de mi nők érezzük, hogy van? Nincs, de majd a plasztikai sebész feltölti? Esetleg újat csinál? Azért, hogy jó legyen nekünk? Meg nekik is picinykét, máshogy nem legalább anyagilag?

Magáról Ernst Gräfenberg-ről magyar nyelvű wikit nem találtam, és a német oldal  egyáltalán nem említi ausztrál származását. Ettől sokkal fontosabb “jelzőjét” azonban igen. Mégpedig, hogy Németországban született zsidó, ezért fő munkásságát 1940-től Amerikában végezte. Honnan olyan ismerős ez a történet?

A G-pont leírásán kívül a nevéhez fűződik az IUD, a méhenbelüli fogamzásgátló eszköz első alkalmazása. Ez magyarul a spirál, ami nála még fém gyűrű volt. Ma pedig egy T alakú műanyag eszköz arannyal, rézzel, orvosi fémmel bevonva. Tanulmányt írt a rák áttételéről, és dolgozott az emberi megtermékenyített petesejt beültetésen is. Ezekből az információkból arra kell következtetnem, hogy nagy elme volt, akinek sokat köszönhetnek a nők.

Más forrásokból és jelentős empirikus megfigyelésekből arra a megállapításra kellett jutnom, hogy a G-pont, mint olyan igenis létezik. Él és virul, köszöni szépen, jól van, nagy örömöt okozva ezzel sok milliárd nőtársamnak. Ott van, ahol ez a jó ember, Ernst Gräfenberg leírta.

A hüvelybemenettől 3-4 cm-re, a hüvely mellső falán egy picikét kiemelkedő, érdesebb felszínnel tapinthatóan, a húgycsőnyíláshoz nyomottan. Fejlődésileg, sejt morfológiailag a férfiak prosztatájának felel meg a G-pont. Ez nem ritka hasonlóság a férfi és női, a külső és belső nemi szervek között. Hiszen mindkét nemnek azonosak a nemi szervei. Az elhelyezkedésük a nagyságuk, a funkciójuk kicsit módosul ugyan, de normál esetben mindenkinek megvan mindene.

A női petefészkek megfelelői a férfi herék, kicsit lecsúszva a hűtő zacsiba. A női kisajkak a férfi fityma. Mindkettő “alján” ott a fék. A hímvessző barlangos testének alteregója a csikló vagy clitoris, és a dülmirigy vagy prosztata, női változata a G-pont. Funkciója a nőknél más, mint a férfiaknál, hiszen a prosztatának jelentős mennyiségű váladékot kell termelnie, hogy kényelmesen utazzon az ismeretlenbe kilöveléskor a több milliónyi űrkalandor. Ez magyarázza a G-pont méretét. Ez azonban nem akadályozza meg abban, hogy idegvégződésekben gazdag legyen, és megfelelő ingerlésre megduzzadjon, gyönyört tudjon okozni. Némelyeknél pedig ugyanúgy, ahogy a férfiaknál, bő váladéktermelés is jellemzi, amely váladék a húgycső nyílásába ürül. Ez “élvezési váladékként” távozik, és nem keverendő össze a vizelettel. Még akkor sem, ha a nő úgy éli meg, hogy jaj, bepisiltem!

Nyugi! Semmi baj! Csak jó volt, és nagyon!

Most így jobban átgondolva, a férfiaknak nincs a méhünkhöz hasonlatos szervük. Jaj de jó, akkor mégis van olyasmi. ami csak a miénk!

Az, hogy némelyek nem hiszik el a G-pont létezését, nem biztos, hogy ügyetlenség, vagy tudatlanság, még frigiditásnak sem gondolom, sokkal inkább tapasztalatlanság.

Kalandra fel! Tessék tehát megkeresni a gyönyör babszemnyi gombocskáját! Egyedül vagy segítséggel, párban. Beszéljetek róla egymással vagy velem! Elég a megtapasztalásához egy átlagos méretű kicsit behajlított ujjacska, félhomály, gyertya, pezsgő, egy szál virág és hangszigetelt falak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik