Öt lépésben, viszonylag könnyedén meg lehet pucolni úgy az avokádót, hogy annak legegészségesebb részei is épségben maradjanak – állítja az American Chemical Society, amely azért is tartja fontosnak az egyesek szerint gyümölcs, mások szerint viszoyt zöldség helyes hámozását, mert a vitaminokban gazdag húsa közvetlenül a puha héj alatt lapul.
Íme, az öt lépés:
- vágjuk körül vertikálisan az avokádó magját
- forgassuk két irányba, hogy szétváljon a két fél
- vájjuk a magba a kés élét, majd emeljünk ki a magot
- felezzük tovább az avokádó két fél részét
- és itt jön a lényeg: ahelyett, hogy kanállal nekiesnénk a hús kiszedésének, próbáljuk meg lehúzni a héjat a húsról. Érett avokádóval a legegyszerűbb ez a művelet.
A DailyMailen videóval is demonstrálják a procedúrát. Sok sikert!