Élet-Stílus

Vetkőzéssel tiltakoznak a jeges vödrök ellen Kínában

Ázsiából nézve felháborítónak tűnik, hogy nyugaton milyen óriási mennyiségű vizet pazarolnak el az emberek viccből.

Többen fürdőruhában, felfordított vörös vödrök között tiltakoztak az internetet az utóbbi két hónapban letaroló jeges vödrös kihívás miatt a kínai Shenzhenben – írja a Daily Mail.

A föld legnépesebb országában azért álltak ki az ellen, hogy emberek jeges vízzel teli vödrökkel öntsék magukat nyakon szórakozásból, mert szerették volna felhívni a figyelmet arra, hogy a tiszta víz mennyire ritka kincs a Föld egyes tájain.

Fotó: Europress

Nem a kínai tiltakozók az elsők, akik kifejezik nemtetszésüket az online őrület miatt. Indiában egy nő saját akciót indított, melynek lényege, hogy a vízpazarlás helyett mindenki adjon inkább egy vödörnyi rizst az éhezőknek. Egy palesztin újságíró pedig a gázai utcákat borító háborús törmelékkel öntötte le magát, és kérte, hogy kövesse példáját mindenki, aki szimpatizál a palesztin emberekkel.

A Mail megjegyzi, hogy a jeges vödrös őrületnek néhány helyen súlyos következményei vannak: a 135 lakosú, apró skót sziget, Colonsay ivóvízellátását például egy időre le kellett állítani, mert a vezetékek nem bírták a jeges vödrözés miatti túlhasználatot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik