Tudomány

Terhességet színlelt egy panda, az extra ellátásért

A hatéves panda lett volna az első, akinek szülését élőben közvetítik az interneten, de kiderült, csak megjátszotta, hogy vemhes.

A híres kínai Csengdu Pandaközpontban élő „sztárpanda”, Ai Hin lett volna az első a világon, aki úgy szült volna, hogy azt élőben közvetítik az interneten keresztül, de a központ kénytelen volt lemondani a jeles eseményről. Kiderült ugyanis, hogy a panda valójában nem is volt terhes – közölte a Xinhua. A hivatalos kínai állami hírügynökségnek nyilatkozó szakértők nyilatkozatai arra utalnak, hogy a nőstény csak „eljátszotta”, hogy terhes, méghozzá a jobb ellátásáért.

A központ egyik szakértője a hírügynökségnek elmondta: a terhesség jeleit mutató nőstényeket légkondicionált helységekben helyezik el, ahol folyamatos megfigyelés alatt tartják őket. Valamint több gyümölcsöt és bambuszt adnak nekik. És ez a pandáknak is feltűnt, így „egyes okos példányok” ezt ki is használják, hogy „javítsák életkörülményeiket” – jelentette ki a Xinhuának Wu Kongju. Gyakorlatilag azt színlelik, hogy terhesek, hogy extra ellátást kapjanak.

 Ai Hin, a panda – csak a jeleit mutatta a vemhességnek
Fotó:Europress 

Ai Hinről két hónapig tartó megfigyelés után derült ki biztosan, hogy nem terhes, csak a vemhesség jeleit mutatta. A hatéves állat 2006 decemberében született Japánban, és fiú ikertestvérével együtt hamar igazi sztárokká váltak, és 2012-ben kerültek vissza Kínába – írta a Xinhua. 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik