Élet-Stílus

Levágott kobrafej marta halálra a szakácsot

A kígyó húsából éppen ételt készítő szakácsot húsz perccel azután harapta meg a „fogás”, hogy levágta a fejét.

A Daily Mirrorban megjelent beszámoló szerint a Peng Fan nevű kínai szakács éppen egy sziámi kobrából akart levest készíteni egy étteremben, amikor az ázsiai országban igazi ételkülönlegességnek számító állat levágott feje a kezébe mart, és halálos adag méreg került a szervezetébe.

A vendéglőben ülő emberek elmondása szerint egyszer csak hangos sikoltozást és kiabálást lehetett hallani a konyha felől, majd mentők érkeztek, de már nem tudták megmenteni a szakács életét. „Amint megtudtuk, hogy mi történt, nem tudtunk többet enni” – mondta az egyik vendég a Mirror cikke szerint.

Egy rendőrségi szóvivő „tragikus balesetként” jellemezte az esetet. Elmondása szerint a szakács „egyedül készítette el a kígyóhúsból készülő ételkülönlegességet és balszerencsés volt”. A Mirror cikke szerint a kígyófej akkor marta meg a férfit, amikor a kukába akarta dobni a testrészt – húsz perccel azután, hogy levágta. A rendőrség szerint semmit sem lehetett tenni Peng Fan életéért. Csak egy ellenszérum segíthetett volna, de nem volt arra esély, hogy időben beadják neki – írta a brit lap.

A férfit megölő sziámi kobra (naja siamensis – angol nevén „Indochinese spitting cobra”, azaz indokínai köpködő kobra) Délkelet-Ázsiában, főleg Thaiföldön, Kambodzsában, Vietnámban és Laoszban él, nagyjából egyméteres, de akár másfél méter hosszúra is megnőhet. Kínában, egészen pontosan az ázsiai ország déli részén igazi csemegének számít, ahol a kígyóhúsnak gyógyító erőt tulajdonítanak. 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik