Élet-Stílus

A jeges után itt a rizses vödrös kihívás

Indiában még mindig a nyomor a legnagyobb probléma - emlékeztet a rizses vödör kihívás ötletgazdája.

India mindenben a saját útját járja, bármit is vesz át a nyugattól, azt lefordítja saját kultúrájára. Ahogy Hollywoodból Bollywood lett a mesés keleten, úgy változott a ice buket rice bucketté, vagyis a rizses vödörré a jeges.

 fotó: Facebook

Már hetek óta folyik a megállíthatatlanul a jeges víz az interneten. Sztártok, celebek, politikusok, és mindenféle híres, vagy kevésbé híres ember önti magát nyakon. A felszínen jótékonyságból, valójában azonban sokkal inkább népszerűség hajhászásból. Ami persze teljesen rendben lévő lenne, ha az embereket ezzel több adakozásra lehetne bírni, de mint kiderült, erről szó sincs.

Lehet, hogy Indiában jobban működik majd a rizses vödör kihívás, hiszen csak alapjaiban hasonlít a nyugati mintára. Vödör van, csak víz helyett rizzsel van tele, amit a résztvevők nem a fejükre öntenek, hanem olyanoknak adják, akiknek nagy szükségük van rá.

„Indiai verzió, az indiai igényekhez szabva” – írja a kezdeményezés Facebook oldalán, Manju Latha Kalanidhi, az ötletgazda. Az asszony azt reméli, hogy a rizses vödrökből legalább akkora őrület válik a hazájában, mint jeges vödörből nyugaton – írja a The Independent.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik