Élet-Stílus

Csak mezítláb tud élni

Allergiája miatt minden lábbelitől kisebesedik és felhólyagosodik a bőre

Tracy Kenny gyakorlatilag képtelen a lábain bármit elviselni. A 45 éves brit nő szinte minden anyagra allergiás, amiből cipő készül, vagy zokni. Bármit húz a lábira, 15 percen belül hólyagok keletkeznek rajta és elkezd kisebesedni, ezért a 4 gyermekes anya, már 20 éve, minden napját mezítláb tölti, otthon – írja a Mirror.

Mindeddig az Angliában a létminimumhoz közeli, heti 110 fontnyi (37 ezer forint) segélyből élt, ám ezt utolsó felülvizsgálatakor megvonták tőle, mondván munkaképes. Ő pedig hiába próbálta elmagyarázni, hogy sem állásinterjúra, sem munkába nem járhat cipő nélkül. Két évtizeddel korábban éppen azért kellett otthagynia gyári állását, mert előjött az allergiája, azóta egyébként a kezein is speciális kesztyűket kell viselni, mert akár hétköznapi tárgy érintése is heves bőrkiütéseket okozhat.

Tracy mindent megpróbált, hogy súlyos allergiájával is hétköznapi életet élhessen, számtalan gyógykezelésnek vetette alá magát. Orvosai egy alkalommal készíttettek neki egy pár speciális klumpát Svájcban, ám a annak a felső része is heves reakciókat váltott ki nála.

A nyugdíjról és a jövedelmeket helyettesítő járulékokról döntő kormányhivatal, nem kommentálta a konkrét esetet, csak annyit közöltek, hogy mindenki, aki alkalmas lehet rá, szeretnének visszasegíteni a munka világába.

Margaret Cox, a National Eczema Society (Nemzeti Ekcéma Egyesület) képviselője azt nyilatkozta a lapnak, hogy bár Tracy esete nem túl gyakori, de létező probléma. Mint mondta, aki nem szenved hasonló betegségben el sem tudja milyen kínokat él át az, akinek egy teljesen hétköznapi tárgy érintésétől kisebesedik a bőre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik