Élet-Stílus

Kibírhatatlan halszerelem

Midshipman-hal(960x640).jpg (hal, békahalak,)
Midshipman-hal(960x640).jpg (hal, békahalak,)

Ívó halak zajától képtelenek aludni Hampshire vízparti házaiban.

„I never drink water. Fish fuck in it.”Soha nem iszom vizet. Halak „szerelmeskednek” benne. A több változatban fennmaradt mondat állítólag a XX. század első felének legendás amerikai színészétől és humoristájától W.C. Fieldstől származik. Ha valóban mondott is hasonlót, arra aligha gondolt, hogy a halak magánélete milyen borzasztó hatással lehet az emberekre.

Az angliai Southampton és Hythe városok part mentén élő polgárai már hetek óta nem tudnak aludni valamilyen titokzatos zaj miatt – írja a The Independent. A zümmögő kattogás átpulzál a zárt ablakokon, és a falakon, lehetetlen ellene védekezni. A kialvatlan lakosság ezért az önkormányzatokhoz fordult, hogy derítse ki a hivatal, mi okozza a zajt és intézkedjen annak mielőbbi beszüntetéséről. Számtalan ötlet és cáfolat után, skót tengertudósok derítették ki, hogy egyfajta, a békahalalakúak közé tartozó halfaj szerelmi élete hangosabb egy jól menő bordélyháznál.

Csak az uszonyosoknál nem az aktus, hanem az előjáték jár zajjal. A mutáns ebihalnak kinéző faj hímjei egy speciális, alacsony frekvenciájú hanggal csábítják a nőstényeket, a hosszú hanghullámok pedig könnyen áthatolnak a falakon be az emberi hálószobákba.

Miután a probléma gyökereit sikeresen feltárták, az illetékesek most a megoldás lehetőségeit kutatják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik