Élet-Stílus

4 ok, miért ne üljön keresztbe tett lábakkal

ülés, keresztbe tett lábak (ülés)
ülés, keresztbe tett lábak (ülés)

Visszér, meddőség és zsibbadás: csak néhány ok, amiért az orvosok sem javasolják.

Sokan megszokásból vagy kényelmi szempontból teszik keresztbe a lábukat, netán azért, hogy kisebb nyomás helyezkedjen a másikra. Az orvosok azonban gyakran javasolják, hogy kerüljük ezt a testhelyzetet.

Visszerek: Az egyik ok, amiért a szakemberek nem javasolják ezt az ülőpózt az,hogy  a visszértágulatok kialakulásának esélye megnőhet. Miért? Mert a keresztbe tett lábak jelentősen rontják a láb vérellátását.

Rossz tartás: Vannak szakemberek, akik azért ellenzik a keresztbe tett lábat, mert rossz testtartást eredményez, így hát-, csípő- vagy medencefájdalomhoz vezethet. Ám itt nem bizonyított, mi volt előbb, és valószínűleg sokkal inkább a fotelben való hosszas ücsörgés okozza a problémát, az pedig kevésbé számít, mit teszünk eközben a lábunkkal. Ráadásul arra nézve is vannak bizonyítékok, hogy a keresztbe tett láb csökkenti a hasizomra nehezedő nyomást, ami bizonyos esetekben még előnyös is lehet.

Meddőség: A férfiaknál a keresztbe tett láb – főleg szűk nadrágban – káros lehet a spermákra, mivel ebben a pózban a lágyékrész hamar felmelegszik.

Szeretné tudni, miért kerülje még a pózt, kattintson!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik