Élet-Stílus

Zsíros szív a sok üléstől?

ekg (ekg, )
ekg (ekg, )

Ha nem mozog, nem csak a hasa és a dereka, hanem a szíve körül is kialakulhatnak zsírpárnák.

A legújabb kutatás szerint az irodákban vagy az otthoni kanapén ülve töltött hosszú idő egy különösen egészségtelen zsír felgyülemlését okozza a szív körül. A szív körül kialakult zsír még akkor is ott marad, ha rendszeresen edzünk mellette – számoltak be a kutatók az Amerikai Szív Társaság Los Angeles-i éves konferenciáján.

A San Diegó-i Kalifornia Egyetem kutatói Britta Larsen vezetésével több mint ötszáz idős amerikai CT vizsgálata alapján kimutatták, hogy az ülve töltött túl sok idő jelentős összefüggésben áll a szív körül lerakódó perikardiális zsírral. Az utóbbi időben számos nagyszabású kutatás mutatta, hogy a káros egészségügyi következmények sorában az ülés nem csupán a testmozgás hiányát jelenti – olyan hatásokat is gyakorol a testünkre, amelyek túlmutatnak a testmozgás hiányán.

Larsen szerint ez azt jelenti, hogy még ha naponta kocogunk is, de napi nyolc órát töltünk ülve, az ülés mindenképpen rosszat tesz az egészségünknek. A kutatók éppen ezért azt próbálták meghatározni, hogyan függ össze az ülés a zsír eloszlásával, mivel a különféle zsírtípusok eltérő mértékben lehetnek károsak.

Ha még többet szeretne tudni, kattintson ide.

Forrás:

Zsíros szív a sok üléstől? (Házipatika)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik