Élet-Stílus

Teniszkönyök után itt az irodatérd

ül (láb, térd, laptop, )
ül (láb, térd, laptop, )

Az ülőmunkát végzők térdét gyakorlatilag „összezúzza" a súlyfelesleg és a sok ülés.

A brit munkavállalók több mint egynegyede szenved a térdízület fájdalmától, amiért az orvosok szerint az elhízás és az ülőmunka korosztálytól független térhódítása felelős.

Az 55 éven felüliek esetében a legsúlyosabb a helyzet, náluk a Nuffield Health egészségügyi szolgáltató felmérése szerint minden tizedik ember tapasztal állandó fájdalmat. Az 1600, 16 és 65 év közötti válaszadó közel egynegyede állította azt, hogy közel két éve él fájdalommal.

Sammy Margo, a brit Okleveles Fizikoterapeuták Társaságának szóvivője szerint az úgynevezett „irodatérd” jelenségért az internetes és más ülőmunkák térhódítása a felelős. A szakértő meggyőződése, hogy a térdfájdalom gyakoriságának ugrásszerű emelkedése mögött a sokak által követett ülő életmód áll.

Ronan Banim ortopéd sebész pedig arról számolt be, hogy az orvosok napjainkban egyre több olyan esetet látnak, amikor a térdet valósággal összezúzza a súlyfelesleg. A szakértő arra figyelmeztet, hogy ha az elhízás továbbra is ilyen mértékben terjed, az egekbe fog szökni a térdprotézis-beültetésre szoruló betegek száma.

Ha szeretné tudni, hogy előzheti meg, kattintson ide.

Forrás: Teniszkönyök után irodatérd (Házipatika)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik