Élet-Stílus

Ne hozzon semmit a Jézuska?

Száműzné a karácsonyi kívánságlistát egy brit anyaszervezet. Egy felmérés szerint az angol gyerekek kegyeiért a vártnál is több ajándékkal harcolnak a szülők.

Az Anyák Szövetsége nevű civil szervezet szerint a brit gyerekek szinte mindent megkapnak a Jézuskának írt listáról, sőt, felmérésük azt mutatta, hogy a szülők 84 százaléka a kértnél is többet, még extraajándékot is vásárol csemetéjének. 46 százalékuk erején felül költekezik, kénytelen kölcsönt felvenni azért, hogy meg tudja venni a listán szereplő ajándékokat. A szülők 59 százaléka bevallotta, hogy vett már olyan ajándékot, amely rajta volt a listán, ám eleve használhatatlanságra volt ítélve, mert például nem felelt meg a gyerek korának.

A szervezet felszólította a szülőket, hagyjanak fel a listaírási szokással, mert az csak az ünnep elüzletiesedését szolgálja. A kezdeményezést támogatja Rowan Williams canterbury-i érsek is. Ő is úgy nyilatkozott: vigyázzunk, mert miközben mindent meg akarunk adni a gyereknek, igazából csak a őket célzó tévéreklámok nyomásának teszünk eleget.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik