Élet-Stílus

Ilyen karácsonyfát még nem láttál!

Különleges fenyőfát állítottak fel a londoni dizájnmúzeum áttriumában.

Giles Miller, a kartonkirály, már korábban is sokakat elbűvölt munkáival: újrahasznosított papírból készült tárgyai nemcsak ötletesek és mutatósak, hanem felhívják a figyelmet az ecodizájn fontosságára is. Idén karácsonyra pedig elkészítette a világ legnagyobb karton karácsonyfáját – a hat méter magas alkotás a londoni dizájnmúzeum átriumában látható.

A fa 3600, egyenként kivágott kartonpapírdarabból áll, hasonlóan más műfenyőkhöz, az egyes darabok egy központi tengelyhez kapcsolódnak, hogy az ágak elnyerjék azt a hullámzó, kavargó hatást, ami jellemző a valódi fenyőkre. Ha valakinek megtetszik, akár vásárolhat is kisebb változataiból. A 80 centi magas 40 fontba (14 ezer forintba), a 42 centis 25 fontba (8800 forintba) kerül, és biztosan kevesebb gond van velük, mint akár a valódi, akár más műfenyőkkel. A felállítása sem nehéz, csak bele kell illeszteni a fa talapzatba, a tetejére pedig Daniel Heath fából készült madárkája kerül.

Az átriumban látható művet egyébként benevezték a Guinness-rekordok könyvébe is, hogy hivatalosan is elnyerje a legnagyobbnak járó címet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik