Élet-Stílus

Királyi csecsebecse a karácsonyfára

A Cambridge-i hercegi pár rajongóinak nem kell attól tartaniuk, hogy karácsonykor semmi sem emlékezteti őket imádatuk tárgyaira.

A nappalikba is besettenkedik a Vilmos herceg és Katalin hercegnő iránti rajongás: idén akár karácsonyfánkkal is kifejezhetjük a kék vér iránti imádatunkat. Megjelentettek ugyanis egy limitált példányszámú, emlékül (is) szolgáló csecsebecsét a hercegi pár első, házasan eltöltött karácsonya alkalmából. A 11 centiméter átmérőjű karácsonyfadíszen a pár címere és a monogramja látható, kézzel készült, 22 karátos aranyból. A tojásdad porcelánon az évszázad esküvőjének dátuma is szerepel: April 29, 2011.


Fotó: Royal Crown Derby

A 85 fontba (30 ezer forintba) kerülő June Branscombe tervezte csecsebecséből mindössze 1500 darabot készül a Royal Crown Derbynél. 2012-ben pedig egy hasonló aprósággal ünneplik majd II. Erzsébet uralkodásának 60. évfordulóját is.

A több mint 130 éves, porcelán díszeket, terítékeket és gyűjthető mütyűröket készítő cég Viktória királynőtől kapta a kegyet, hogy nevében használhassa a royal, azaz királyi jelzőt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik