Élet-Stílus

Meglepetés: Fasírt másként

Népszerű fogás a darált húsból készült feltét, de talán ráférne egy kis újítás...

Mi lesz ma az ebéd? Fasírt. Ó, az az uncsi fasírt – akár a valóságban is elhangozhatna ez a párbeszéd, már, ha nem csak bugyuta reklámokban csevegnének így az (ál)családok. A jól megszokott húspogácsát azonban egy kis munka ráfordításával egyszerre át is alakítjuk, ráadásul kihagyjuk az egészségtelen olajban sütést. Készítsük el hagyományos módon a fasírtalapot.

Fasírtalap
– 50 dkg darált sertéscomb vagy pulykamell,
– 1-2 tejben áztatott zsemle,
– 2 tojás,
– kis fej vöröshagyma és egy gerezd fokhagyma,
– só, bors, piros paprika, kakukkfű és fűszerek ízlés szerint.
A forma kikenéséhez vaj és zsemlemorzsa.

És itt jön a „trúváj” egyenesen Amerikából, a muffinok és cupcake-ek hazájából, ahol ugyanis megjelentek a Meatloaf bakeryk, azaz fasírt pékségek, ahol nem péksüteményeket szolgálnak fel!

Szóval vegyük csak elő a muffinsütő formát, kenjük ki vajjal (vagy mangalica zsírral, esetleg erős idegzetűek margarint is használhatnak, de lemaradnak egy ízélményről), majd szórjuk meg zsemlemorzsával. Kanalazzuk bele a masszát, kicsit nyomkodjuk bele. Süssük egy erős fél óráig, ha szépen megpirult, kész is.

Most jön a lényeg: díszítsük burgonyapürével, zöldségkrémmel, tejszínes tormával – határt igazán csak a fantáziánk szab. A pürét akár színezhetjük is spenót vagy céklalével például, és így igazán nagy meglepetésben lesz része a családnak, amikor beleharapnak a szokatlan megjelenésű ebédbe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik