Élet-Stílus

A csoki márpedig egészséges

Az egészséges életmód hívei száműzték a lelkiismeret-furdalás nélkül ehető ételek közül, pedig mértékkel fogyasztva az étcsoki még egészséges is.

Azt, hogy egy csokoládénak milyen a minősége, leginkább kakaótartalma határozza meg. Az étcsokoládék közé azok az édességek sorolandók, amelyek kakaótartalma 43%, vagy annál nagyobb. Ennek ismeretében szinte magától értetődik, hogy minél magasabb egy csokoládé kakaótartalma, annál magasabb a minősége is.

Európában az étcsokoládé-fogyasztás mostanra valamelyeset háttérbe szorult. Persze ebben nagy szerepet játszhat az is, hogy a csokoládét mint olyat a legtöbb dietetikus és az egészséges életmód hívei is lehúzták a lelkiismeret-furdalás nélkül fogyasztható édességek listájáról. Pedig a legújabb kutatások bebizonyítják, hogy ha valami, hát az étcsokoládé, kis mennyiségben fogyasztva tényleg egészséges. Többek között magas antioxidánstartalmának köszönhetően szerepet játszhat az immunrendszer szabályozásában, ráadásul lassítja az öregedési folyamatokat.

AJÁNLOTT LINKEK:

Az extra fekete egészségesebb (Házipatika)
Tudjon meg még többet a csokoládéról (Polc.hu)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik