Élet-Stílus

Bevásárolt a Sanoma

A Sanoma Budapest tulajdonrészt vásárolt a HáziPatika.com csoportban. Immár az egészség teljes vertikuma megjelenik a médiavállalat portfóliójában.

A Sanoma Budapest ötvenszázalékos tulajdonrészt szerzett a HáziPatika.com csoportban, 2011-ben a médiavállalat részesedése száz százalékra nő. A HáziPatika.com csoport megvásárlásával a médiavállalat újmédia-divíziójának a gondozásába került a legismertebb és leglátogatottabb hazai egészségügyi portál, a HáziPatika.com, a kisgyermekes családoknak szóló Babaszoba.hu, valamint az első, idősebb korosztálynak szánt egészségügyi weboldal, az 50plusz.hu.

Az akvizícióval a Sanoma Budapest tulajdonába került a HáziPatika.com csoport részét képező Egészségbolt.hu webáruház is.

„Az akvizícióval az a célunk, hogy tovább növeljük a HáziPatika.com csoport weboldalainak ismertségét, s ennek eléréséhez a Sanoma Budapest teljes online és nyomtatott portfóliójára tudunk támaszkodni. Abban bízom, hogy a két cég kapcsolatba kerülésével újabb lendületes fejlődési ütem vár a HáziPatikára” – nyilatkozta az akvizíció bejelentésekor Gerentsér Imre, a Sanoma Budapest újmédiadivízió-igazgatója.

A HáziPatika.com csoportot alkotó weboldalak megvásárlásával az egészségvertikumon belül hiányzó és elengedhetetlenül fontos terület kerül a Sanoma Budapest portfóliójába: a portálok által kínált precíz, szakmailag hiteles, akadémiai orvoslás, amelyet több mint hatvan, a portálnak dolgozó orvos szakértő támogat.

(Az fn.hu kiadója is a Sanoma Budapest Zrt.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik