Élet-Stílus

A Bookline-ba olvad a Netpiac

2009. február 1-jétől átveszi az M-RTL csoporthoz tartozó NetPiac.hu üzemeltetését a Bookline, s azt saját online áruházába olvasztja.

Az M-RTL csoporthoz tartozó NetPiac Kft. és a Bookline.hu Nyrt. közöti megállapodás értelmében a Bookline a NetPiac.hu internetes cím alatt működő online áruházat a Bookline.hu internetes cím alatt működő online áruházába olvasztja és 2009. február 1-jétől veszi át annak üzemeltetését.

A NetPiac Magyarország első internetes filmáruháza és egyik legrégebbi internetes áruháza. A céget 1999. februárjában alapította három magánszemély, jelenlegi tulajdonosa a Magyar RTL Televízió Zrt. A társaság közel évi 60 millió Ft bevétellel és körülbelül 20 százalékos piaci részesedéssel rendelkezik az online dvd/cd értékesítés piacán.

Mivel a Bookline 2009-ben is jelentős sikereket könyvelhetett el a nem-könyves üzletágai forgalmának bővítésében, valamint számos új terméket és üzletágat vezetett be, így a társaság vezetése bízik abban, hogy a NetPiac.hu intergrációjában rejlő szinergia már rövidtávon is kiaknázható lesz.

A felek a konstrukció pontos részleteit nem tették közzé, azonban a Bookline a NetPiac felhasználóinak átregisztrálását és a teljes filmes adatbázis és szolgáltatási paletta átvételét tervezi 2009. február 1-jétől.

A Bookline.hu Nyrt és az M-RTL Zrt. az üzletadásvételt a két cég közötti további együttműködés első lépésének tekinti. A tranzakciót az Invescom Corporate Finance segítette.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik