Élet-Stílus

Még ma írja át a számokat a mobiljában!

admin
admin

2010. 01. 15. 11:29

Szombattól már csak 11 számjeggyel lehet mobilhívást indítani. Amennyiben elfeledkezünk róla, nem kell aggódni, ugyanis a célba nem érő SMS-ekért és MMS-ekért sem számláznak majd a szolgáltatók.

Január 16-án, szombaton 00.00 órától a mobiltelefon-szolgáltatók hálózatán belüli hívásoknál, illetve a hálózaton belüli SMS, MMS küldésnél, vagy akár videotelefonáláskor is mind a 11 számjegy, azaz a teljes mobiltelefon-szám tárcsázására lesz szükség.

A jelenleg még hét jeggyel elmentett számokat minden előfizetőnek a saját szolgáltatója előhívója alapján (+3620; +3630; +3670) kell kiegészítenie.

Amennyiben nem tárcsázzá mind a 11 számjegyet, szombattól a szolgáltatók hangbemondással figyelmeztetik az ügyfeleket a helyes tárcsázásra. A hétszámjeggyel indított és hangbemondással végződő hívások ingyenesek lesznek, miként a csak hétszámjegy megadásával küldött, és így célba nem érő SMS-ekért és MMS-ekért sem számláznak majd a szolgáltatók.

A mobiltelefon-számok a +36-os nemzetközi országkódból, vagy a 06-os belföldi előhívóból, és a szolgáltató kétjegyű hálózatkijelölő-számából (20/30/70), valamint a hétjegyű előfizetői számból állnak és szombattól a teljes formátumot kell használni hálózaton belüli hívásoknál is, éppúgy, ahogy jelenleg is mind a 11 számjegyet tárcsázni kell, ha másik szolgáltató hálózatába telefonálunk, vagy ha külföldről akarunk magyarországi mobiltelefonszámot hívni.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Cegléd, 2011. augusztus 14.
A ceglédi Toldy Ferenc Kórház-Rendelőintézet.
MTI Fotó: H. Szabó Sándor
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.