Élet-Stílus

Szombattól vége a rövid mobilszámoknak

Az elmúlt hetekben többször megírt, ám fontos dátum közeledik. Szombattól már csak 11 számjeggyel lehet mobilhívást indítani.

Január 16-án, szombaton 00.00 órától a mobiltelefon-szolgáltatók hálózatán belüli hívásoknál, illetve a hálózaton belüli SMS, MMS küldésnél, vagy akár videotelefonáláskor is mind a 11 számjegy, azaz a teljes mobiltelefon-szám tárcsázására lesz szükség.

A jelenleg még hét jeggyel elmentett számokat minden előfizetőnek a saját szolgáltatója előhívója alapján (+3620; +3630; +3670) kell kiegészítenie.

A szolgáltatók adatai szerint az elmúlt hetekben mindhárom szolgáltató hálózatában jelentősen csökkent a hétjegyű előfizetői szám megadásával indított hívások, illetve üzenetek száma, de látható, hogy sokan még ezt a formátumot használják. Szombattól az ilyen hívások esetében a szolgáltatók hangbemondással figyelmeztetik az ügyfeleket a helyes tárcsázásra. A hétszámjeggyel indított és hangbemondással végződő hívások ingyenesek lesznek, miként a csak hétszámjegy megadásával küldött, és így célba nem érő SMS-ek és MMS-ekért sem számláznak majd a szolgáltatók.
A mobiltelefon-számok a +36-os nemzetközi országkódból, vagy a 06-os belföldi előhívóból, és a szolgáltató kétjegyű hálózatkijelölő-számából (20/30/70), valamint a hétjegyű előfizetői számból állnak és szombattól a teljes formátumot kell használni hálózaton belüli hívásoknál is, éppúgy, ahogy jelenleg is mind a 11 számjegyet tárcsázni kell, ha másik szolgáltató hálózatába telefonálunk, vagy ha külföldről akarunk magyarországi mobiltelefonszámot hívni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik