Élet-Stílus

Vitalij Klicsko szeptember 26-án bokszol Arreolával

Vitalij Klicsko rábólintott, hogy a WBC-nél nehézsúlyban őrzött világbajnoki övét Los Angelesben szeptember 26-án tegye kockára a királykategória egyik legnagyobb amerikai ígéreteként számon tartott Chris Arreolával szemben.

Az ukrán világbajnok beleegyezéséről Arreola mérkőzéseinek főszervezője, Dan Goossen számolt be. A 38 éves, idősebbik Klicsko fivérnek ez lesz a harmadik meccse azt követően, hogy visszavonultságát feladva újrakezdte bokszkarrierjét, amelyet csupán két vereség csúfít, miközben 39 fellépéséből 37-et megnyert, egy híján valamennyit kiütéssel.

Az idén sokáig úgy volt, hogy az angolok nehézsúlyú reménységével, David Haye-jel küzd meg Németországban, szeptember 12-én, csakhogy a szigetországi bokszoló hátsérülésre hivatkozva visszatáncolt az összecsapástól, így került a képbe Arreola.

Az amerikai ringadatai is tiszteletet parancsolóak, hiszen eddigi 27 mérkőzésén kivétel nélkül győzött, 24-szer KO-val. Ráadásul a mexikói felmenőkkel rendelkező öklöző gyakorlatilag teljesen hazai környezetben állhat a kötelek közé az ukrán óriással szemben, mivel ő már Los Angelesben született.

Vitalij Klicsko a legjobb visszatérőnek járó Laureus-díjjal (MTI/EPA)

Vitalij Klicsko a legjobb visszatérőnek járó Laureus-díjjal (MTI/EPA)

A kaliforniai metropoliszban huzamosabb ideig élt Vitalij Klicsko pályafutása során harmadik alkalommal lép fel az angyalvárosiak bokszszentélyeként jegyzett Staples Centerben.

Korábban – 2003 júniusában – ugyanitt bokszolt emlékezetesen nagy meccset Lennox Lewisszal, akit alaposan megszorongatott, végül azonban – az amatőrként kanadai színekben olimpiai aranyérmes – brit profi világbajnok meg tudta őrizni címét vele szemben.

A súlyos arcsérülést szenvedő és addig vezető Klicskót a hatodik menetben ugyanis leléptették.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik