Élet-Stílus

Czink negyeddöntős Birminghamben

Czink Melinda óriási bravúrral bejutott a negyeddöntőbe a birminghami füvespályás női tenisztornán, miután nagy csatában, 2 óra 22 perc alatt, három játszmában nyert a harmadik helyen kiemelt kanadai Aleksandra Wozniak ellen.

A viadal honlapja szerint a magyar játékosnak már az első játszma rövidítésében két szettlabdája volt, ám nem tudott élni a lehetőséggel és riválisa jutott előnyhöz. A folytatásban Czink óriási küzdelemben kiegyenlített, majd a döntő szettben 5:3-nál két meccslabdája volt.

A világranglistán 23. kanadai lány mindkettőt hárította, de a 26 esztendős magyar ismét elvette riválisa adogatását és bejutott a negyeddöntőbe.

A nyolc között az indiai Sania Mirza lesz a magyar játékos ellenfele. Eddig egy alkalommal találkoztak WTA-tornán és négy éve Calcuttában 0:6, 6.4, 6:4-re Czink győzött.

Czink Melinda legközelebb az indiai Mirzával játszik (MTI/EPA)

Czink Melinda legközelebb az indiai Mirzával játszik (MTI/EPA)

Tovább növeli a világranglistán 57. magyar teniszező sikerének értékét, hogy csütörtökön két meccset kellett lejátszania, ugyanis a cseh Barbora Zahlavova Strycova elleni összecsapása szerdán eső miatt félbeszakadt.

Női torna, Birmingham
– 220 ezer euró, fű

Nyolcaddöntő:
Czink Melinda (16.)-Wozniak (kanadai, 3.) 6:7, 7:5, 7:5
Mirza (indiai)-Pavljucsenkova (orosz, 5.) 7:6, 3:6, 6:2
Sarapova (orosz)-Schiavone (olasz, 7.) 6:1, 6:3
Wickmayer (belga)-Vinci (olasz, 14.) 6:1, 6:4
Vögele (svájci)-Cavaday (brit) 6:4, 6:2

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik