Élet-Stílus

Újabb magyar futballista igazolt Oroszországba

Huszti Szabolcs után Németh Norbert is az orosz élvonalba igazolt. A Vasastól távozó gólerős középpályás a Tom Tomszk csapatában folytatja pályafutását.

A Szport Ekszpressz című orosz újság honlapja szerint a 27
éves magyar középpályás Moszkvában már átesett az orvosi vizsgálatokon, és várhatóan még kedden aláírja szerződését.

Jurij Sztyepanov, a klub főigazgatója szerint a papírmunka elintézése után Németh a csapattal tart a Szocsiban tartandó edzőtáborozásra. A kontraktus részleteiről nem írt az orosz lap.

Németh Norbert Oroszországba igazolt (MTI)

Németh Norbert Oroszországba igazolt (MTI)

Németh korábban a Honvédban, a Győrben, az MTK-ban és az Újpestben is megfordult, míg a válogatottban kétszer szerepelt. 2005-ben igazolt Angyalföldre, és meghatározó játékosa volt a Vasasnak, a mostani szezonban 16 mérkőzésen 9 gólt szerzett.

Oroszországban összefuthat Huszti Szabolccsal, aki február elsején a Hannovertől igazolt az UEFA-kupában címvédő Zenit gárdájához, míg a Vasasban esetleg – a jelenleg csapat nélküli – Orosz Péter pótolhatja.

A válogatott támadó legutóbb OFI Krétában szerepelt, ám kevés játéklehetőséget kapott, és a télen szerződést bontott a görög együttessel. A sportnapilap információi szerint a közelmúltban belga klubokkal tárgyalt, most pedig Norvégiába csábítják, ám amennyiben nem sikerül külföldre szerződnie, akkor könnyen megeshet, hogy a szezon hátralévő részére a Vasashoz igazol.

NB II: visszalép a dunaújváros

A Dunaújváros visszalép az NB II-től, s ezt kedden hivatalosan is jelezte az MLSZ-nek. A szövetség tájékoztatása szerint erről a versenybizottság csütörtöki ülésén születik hivatalos határozat. Amennyiben a korábbi bajnokcsapat kérését elfogadják, a másodosztály Nyugati csoportjában tavasszal csak 15-en folytatják a küzdelmet, s így minden fordulóban lenne egy szabadnapos gárda. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik