Élet-Stílus

Megjelent az előző Hobo utolsó lemeze

A napokban kerül boltokba a Hobo Blues Band 30. születésnapi koncertjének dalait tartalmazó CD és DVD. A hírek szerint a zenekarból a közelmúltban kiváltak a hangszeres zenészek, így Hobo új zenekart épít.

Több mint háromórás koncertet adott a teltházas Sportarénában szeptember végén a 30 éves szülinapját ünneplő Hobo Blues Band. Az EMI viharos gyorsasággal, még karácsony előtt megjelentette a koncert anyagát dupla CD-n, illetve DVD-n. (A koncerten a FigyelőNet tudósítója is ott volt.)

A felvétel kitűnően szól, minden Hobo-rajongónak a polcán ott a helye a kiadványnak. Mivel a koncert szülinapi best of műsor volt, így a CD is egy átfogó merítést nyújt a nem mindennapi életműből a Hey Joe-tól a Senkifalva és a Bolondvadászat dalaiig.

Megjelent az előző Hobo utolsó lemeze 1

A közelmúltban Fehér Géza a honlapján bejelentette, hogy az utóbbi évek stabilnak tűnő zenekara megszűnt, mind Hárs Viktor, mind Gyenge Lajos, mind Nagy Szabolcs, mind ő távozott a zenekarból, így egy másik különlegessége is van a hanganyagnak: ez az utolsó felvétele ebben a felállásban.

Persze a koncerten nem csak a most megszűnt felállás muzsikált, hanem Tátraitól Póka Egonig szinte mindenki, aki valaha meghatározta a HBB-t. És természetesen Deák Bill Gyula sem hiányozhatott a fellépők közül. Lehet, hogy a koncerten annyira összejöttek a régi tagok, hogy újra zenekart alapítanak? Ezt engedi sejtetni legalábbis Hobo némileg ködös nemrégi blogbejegyzése.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik