Élet-Stílus

Az angoloké lesz a Fradi

Szerdán hirdet eredményt a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács a Fradi-ingatlanokra kiírt hatodik tenderen. Lapinformációk szerint a Kevin McCabe nevével fémjelzett befektetői csoport lesz a befutó.

Öt eredménytelen pályázat után úgy tűnik, szerdán végre elkelhet a Ferencváros. A hatodik nekifutásra három cég, a Neuchatel Financial Ltd., az Esplanade Real Estate Ingatlanforgalmazó Kft. és az ECHO-Building Ingatlanhasznosító Kft. adta be anyagát a Ferencváros Üllői úti ingatlanának értékesítésére kiírt pályázaton.

A Nemzeti Sport úgy tudja, hogy az első cég nem fizette be az ajánlattételi biztosítékot, míg az ECHO-Building pályázati anyagával formai gondok adódtak. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) már korábban közölte, hogy „a beérkezett pályázati anyagok között van a pályázati kiírásban meghatározott formai feltételeknek megfelelő pályázat”, ami magyarán azt jelenti, hogy a tender érvényes.

Véget ér a kálvária? (MTI)

Véget ér a kálvária? (MTI)

A döntés meghozatala előtt az MNV illetékes tanácsa meghallgatta a FTC képviselőit is, akik nem titkoltan – sportszakmai szempontból – Kevin McCabe-ék pályázatát támogatták. A hétfői megbeszélésekről az MNV képviselője a lap megkeresésére nem árult el részleteket, csak annyit mondott, hogy szerdán döntés születhet a reggel kilenckor kezdődő ülésen.

A lap nem hivatalos forrásból úgy értesült, hogy az MNV számára is megfelel a Kevin McCabe-féle pályázat, amelyet a Fradi is támogat. Nagy valószínűséggel tehát szerdán az Esplanade Real Estate Ingatlanforgalmazó Kft. a Ferencváros tulajdonosa lesz.

Elkiabálni persze semmit sem szabad, hiszen voltak már meglepetések az évek úta húzódó ügyben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik