Élet-Stílus

Olasz-kupa: elődöntős a Roma

Amantino Mancini remek szólójának köszönhetően a Roma továbblépett az Olasz-kupa elődöntőjébe. A fővárosiak a Udinese-Catania párharc győztesével meccselnek majd a döntőbe jutásért.

Egy héttel korábban a Sampdoria és a Roma 1-1-re végzett a Marassiban, így a továbbjutás kérdése nyitott maradt, bár a Samp esélyei fogyatkoztak. Luciano Spalletti, a hazaiak szakvezetője a lehető legerősebb összeállításban küldte pályára fiait – a „farkasoknál” csak a brazil Juan és a fiatal Andreolli hiányzott, a másik oldalon azonban Cassano, Palombo, Kalu, Montella és Sammarco sem léphetett pályára.

A kezdést követően a Roma volt a kezdeményezőbb, különösen a jobboldalt bejátszó Cicinho volt elemében, s a hazaiakat az sem zökkentette ki ritmusukból, hogy a 11. percben kapuscserére kényszerültek. Cicinho, majd Giuly is helyzetbe került, a másik oldalon Volpi kemény lövésébe Lucchini stukkolt bele, a kísérlet alig kerülte el a hazai kaput.

Az első félidő legnagyobb lehetőségét Aquilani hagyta ki a 34. percben – a fiatal középpályás Mancini jobboldali szöglete után kapásból lőtt, Mirante bravúrral védett.

Térfélcsere után a Sampdoria percei következtek. Campagnaro lövésénél Doni is verve volt, a rómaiakat a gólvonalról mentő taddei mentette meg. A vendégfölény közepette szerzett vezetést a Roma. Mancini egyéni akciója nyomán előbb oda-vissza forgatta Salát, majd jobbal kilőtte a rövid sarkot.

A gól nem változtatott a genovaiak helyzetén, akiknek egy gól így is, úgy is kellett a továbbjutási esély életben tartásához.

Mancini és Perrotta  gólöröme (ANSA)

Mancini és Perrotta gólöröme (ANSA)

A Sampdoria fölénye nyomán hátrébb húzódó Roma a maradék időben is közel került ahhoz, hogy megduplázza előnyét: egy ellentámadás nyomán Taddei, majd a Mirantéba lövő Giuly is ígéretes szituációt tékozolt el, míg a Samp részéről Bellucci kapkodta el az egyenlítést. A 74. percben a csatár lerázta védőit a tizenhatoson belül, azonban ordító magányában csúnyán fölé durrantott.

A hajrában a Roma magabiztosan tartotta előnyét, így újabb lépést tett a címvédés felé.

Olasz-kupa

Negyeddöntő, visszavágó:
Roma-Sampdoria 1-0 (0-0)
Róma, Stadio Olimpico, 25 ezer néző. Vezette: Ayroldi
Gól: Mancini (62.)
Roma: Curci (11.) – Cicinho, Panucci, Cassetti, Tonetto – Aquilani, De Rossi – Taddei, Giuly (Pizarro, 83.), Mancini – Totti (Perrotta, 60.). Szakvezető: Luciano Spalletti.
Sampdoria: Mirante – Campagnaro , Sala (Pieri, 88.), Lucchini (Gastaldello, 60.) – Zenoni (Franceschini, 70.), Maggio, Volpi, Delvecchio, Ziegler – Bellucci, Bonazzoli. Szakvezető: Walter Mazzarri.

Szerdai mérkőzések
15.00: Catania-Udinese (első mérkőzésen 2-3)
17:45: Fiorentina-Lazio (1-2)
21.00: Juventus-Internazionale (2-2)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik