Élet-Stílus

Mayweather kiütötte Hattont

Az amerikai Floyd Mayweather Junior megőrizte makulátlan mérlegét, nem mellékesen: megvédte a Boksz Világtanács (WBC) váltósúlyú bajnoki övét, miután a tizedik menetben kiütötte az eddig szintén veretlen brit Ricky Hattont.

Kapcsolódó linkek

profiboksz.lap.hu
sport.lap.hu

A Las Vegas-ban rendezett csúcstalálkozón végig az amerikai klasszis dominált, és a tizedik menetben be is fejezte a mérkőzést.

A napjaink legjobb kisváltósúlyú bokszolójának tartott Hatton keményen, szívósan küzdött, a rá jellemző bunyóval rukkolt ki, ugyanakkor nem tudott kellő nyomást gyakorolni amerikai ellenfelére, és alig akadt hatásos ütése.

Dulakodásban viszont „otthon volt”. A hatodik menetben megintették, azaz egy pontot levontak tőle, miután tarkón csapta ellenfelét – igaz, Mayweathernek is akadtak szabálytalan megmozdulásai, a bírónak több alkalommal is figyelmeztetnie kellett a feleket a „tiszta” bunyóra.


Mayweather kiütötte Hattont 1

Ricky Hatton a padlón (Getty)



A gyorsabb és technikailag képzettebb amerikai a kiegyenlítettnek nevezhető első meneteket is megnyerte, ugyanakkor igazából a mérkőzés második felében került nyomasztó fölénybe. Hatton a nyolcadik menetben bajba is került egy jobbostól, de tudta folytatni – egészen a tizedik menetig. Ekkor egy irtózatos erejű balhorogtól, amely az állán csattant, a padlóra került, és noha felállt, már nem bírta sokáig. Mayweather kétszer ballal, egyszer jobbal tisztán talált, ennek nyomán Hatton újra padlózott, és Joe Cortez vezetőbíró közbelépésével egy időben a brit sarkából a törölközőt is bedobták.

Mayweather a pontozóknál is jobban állt, 88-82, 89-81, 89-81-re vezetett, amikor a tizedik menetben 1:35-nél véget ért a találkozó.


Mayweather kiütötte Hattont 2

Floyd Mayweather Junior rászolgált a gyõzelemre (Getty)



A „Szépfiú” megvédte a WBC váltósúlyú bajnoki címét, egyúttal 39-0-ra (25 KO) módosította a mérlegét. „Állandóan jött, próbált támadni, most már tudom, miért Bérgyilkos a beceneve. Hatton pokolian kemény harcos, de én nála is jobban végeztem a dolgom. Remélem, most már azok is elismerik, hogy jó bunyós vagyok, akik eddig kételkedtek ebben” – magyarázta a győztes Mayweather.

„Szurkolóimtól bocsánatot kérek, de senki se aggódjon, még visszatérek! Nem hiszen, hogy Mayweather lenne a legkeményebb fickó a váltósúlyban, de sokkal ügyesebb volt, mint gondolkodtam” – mondta a 44 találkozóján első vereségét elszenvedő brit öklöző.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik