Élet-Stílus

Erdei kilencedik címvédésére készül

Szombaton Erdei Zsolt kilencedik alkalommal lép ringbe a Boksz Világszervezet (WBO) félnehézsúlyú világbajnokaként, Drezdában a panamai Tito Mendoza lesz az ellenfele.

Kapcsolódó linkek


profiboksz.lap.hu
sport.lap.hu


A szombat esti csata egyértelmű esélyesének Erdei Zsolt számít, lelkes ellenfele hiába ígér – bokszolói szokás szerint – kiadós verést.

„Azért jöttem, hogy legyőzzem Erdeit, akiről rengeteg DVD-t néztem meg. Úgy gondolom, kiválóan felkészültem a csatára” – magyarázta Mendoza, aki pályafutása során 36 győzelmet (28-at kiütéssel) és 7 vereséget számol.

A szombatihoz hasonló, nagy téttel bíró meccset még nem vívott, csupán az IBF szervezet nagyközépsúlyú hivatalos kihívói státuszáért léphetett ringbe 2002-ben és 2004-ben is, ám mindkétszer veszített.

Ezzel szemben Erdei már nyolcszor megvédte a WBO félnehézsúlyú bajnoki övét, s még veretlen: 27 győzelméből 17-et idő előtt ért el. A magyar klasszis – szokása szerint – szerényen nyilatkozott: „A felkészülésem nagyszerűen sikerült, a nézők színvonalas küzdelemre készülhetnek, amelyet a jobb bokszoló fog nyerni” – mondta Madár.


Erdei kilencedik címvédésére készül 1

Erdei Zsolt remek állapotban várja a meccset (MTI/EPA)


Erdei edzője, Fritz Sdunek egyetértett tanítványával az elvégzett munkával kapcsolatban, s amondó, öklözője tudja, mit kell majd csinálnia a nála jóval magasabb riválisa ellen. „Kiváló program alapján készültünk fel a szombat estére. Zsolt a kesztyűzések során remekül bokszolt a Mendozához hasonló alkatú öklözőkkel” – mondta Sdunek.

A péntek esti mérlegelésen kiderült, a két harcos közül Erdei a könnyebb, ő 78,7, míg kihívója, a súlyproblémáiról szóló pletykákra rácáfolva 78,88 kilóval, jóval a 79,38-as határ alatt mérlegelt.

Balzsay is címmeccset vív



A gálán Balzsay Károly is szerepel, méghozzá élete első címmérkőzésén: a magyar nagyközépsúlyú a WBO interkontinentális bajnoki övét próbálja megszerezni az argentin Ruben Eduardo Acostával szemben. Bedák Zsolt is megmutatja magát Drezdában, ő a francia Nordine Barmou ellen lép ringbe egy nyolcmenetesre tervezett kispehelysúlyú mérkőzésen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik