Élet-Stílus

Talmácsi rögtön az élen

Az első csatát Talmácsi Gábor nyerte a spanyol Hector Faubellel szemben. A vb-éllovas magyar motoros ugyanis megnyerte az első szabadedzést a Valencia Nagydíjon.

Kapcsolódó linkek


motogp.lap.hu
sport.lap.hu

Az első szabadedzésen Talmácsi remekül ment, kisebb változtatásokra olykor bement a boxba, de szinte végig a legjobbak között állt – jelentette az MTI helyszínen lévő tudósítója.

A nyolcadliteresek pontversenyében Talma mögött tíz ponttal lemaradó, de szintén a vb-elsőségre törő spanyol Hector Faubel fél perccel a leintés előtt még a leggyorsabb kört futotta, de Talmácsi még megindította utolsó körét, és 1:41.280 idejével mindenkit lepipált.

Sőt a végén még a spanyol Nicolas Terol is bejött Faubel elé, aki így a harmadikként zárt. Talma és Faubel között majd’ három tized volt különbség, amely mindenképpen biztató.

A szabadkártyával versenyző Győrfi Alen a 36. helyen végzett délelőtt. Az első időmérőre 13:05 perckor kerül sor ebben a kategóriában.

„Tudtam volna jobbat is menni, de hideg volt és csúszott a pálya. Nem akartunk kockáztatni, és kemény gumikat feltenni, mert akkor nem éreztem volna féktávolságokat. Maradt a puhább gumi, és ezért talán fél másodperccel lassabb voltam. Mindkét motorral mentem, jobb, ha mindkettő versenyre kész. Délután gyorsabb leszek, most még nem mentem száz százalékot” – mondta az MTI-nek Talma.

Valenciai Nagydíj, 125 kcm, 1. szabadedzés:
1. Talmácsi Gábor (Aprilia) 1:41.280 p
2. Nicolas Terol (spanyol, Derbi) 1:41.462
3. Hector Faubel (spanyol, Aprilia) 1:41.567

36. Győrfi Alen (Aprilia) 1:46.332

Ajánlott videó

Olvasói sztorik