Élet-Stílus

Holyfield szombaton visszaülhet a nehézsúly trónjára

Szombaton Moszkvában rendezik meg az év egyik legérdekesebb ökölvívó-mérkőzését: a Boksz Világszervezet (WBO) nehézsúlyú világbajnoki címéért hazai közönség előtt szereplő Szultan Ibragimov és a 44 éves amerikai klasszis, Evander Holyfield száll ringbe.

“Abbahagyni? Soha! Ha kell, a ringben halok meg” – nyilatkozta a tizenegy gyerekes Holyfield (52 mérkőzés, 43 győzelem, 8 vereség, 1 döntetlen), aki pályafutása során ötödik alkalommal készül elhódítani a címet.

Érdekesség, hogy sikere esetén sem az amerikai klasszis lenne minden idők legidősebb világbajnoka, mivel honfitársa, George Foreman 1994 novemberében 45 évesen és 10 hónaposan győzte le Las Vegasban Michael Moorert.


Holyfield szombaton visszaülhet a nehézsúly trónjára 1

A WBO-övért szállnak ringbe (AP)


Holyfield – aki karrierje során már több mint kétszáz millió dollárt keresett – 1990-ben nyerte el első világbajnoki övét, akkor a Tyson-érát általános meglepetésre megtörő James Buster Douglast ütötte ki.

“Gyerekként Holyfield meccsein nőttem fel, csodáltam, fantasztikus dolog, hogy egy ilyen legenda ellen léphetek ringbe. Ugyanakkor a szorítóban félre kell tenni ezeket a dolgokat” – mondta a 32 éves, címvédő orosz Ibragimov (22 mérkőzés, 21 győzelem, 1 döntetlen).

Az összecsapást magyar idő szerint szombat 21 órától rendezik meg a moszkvai Hodinka Arénában.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik