Élet-Stílus

Manchesteri buktával debütált Mourinho utódja

A címvédő Manchester United kétgólos győzelmet aratott a mérkőzés nagy részében emberhátrányban játszó, vendég Chelsea felett az angol labdarúgó Premier League hetedik fordulójának rangadóján. Az egyre jobb formába lendülő Owen ismét megsérült.

A manchesteriek a győzelmükkel feljöttek a tabellán a második helyre, a szombaton az újonc Derby-t leiskolázó Arsenal mögé. A Chelsea a szezonbeli második idegenbeli vereségével jelenleg csak a hatodik helyen szerénykedik.

Az Old Traffordon szinte végig a hazaiak irányították az összecsapást, José Mourinho csütörtöki távozása után Avram Grant által irányított londoni együttes értékelhetetlen produkciót nyújtott. A portugál mester mellett több kulcsjátékos (Lampard, Ballack, Drogba) is hiányzott, de ez nem magyarázat 2005 és 2006 bajnokának a teljesítményére.


Manchesteri buktával debütált Mourinho utódja 1

A legjobbkor a legjobb helyen: Tevez fejele az elsõ MU-gólt (dpa)


A Wayne Rooney-val kezdő hazaiak azonnal beszorították ellenfelüket, és csak Petr Cech-en illetve a ritka gyenge játékvezetőn múlt, hogy nem szereztek hamar vezetést. A cseh portás előbb bravúrral tornázta ki a bal sarokból Rooney lövését, majd Mike Dean nem adott meg egy egyértelmű tizenegyest. Percekkel később aztán – túlzott szigorral – lezavarta a pályáról John Obi Mikelt, és ezzel végleg el is dőlt a meccs.

A szünet előtt a jelzettnél többet hosszabbító Dean még hagyott elvégezni egy MU-szögletet, amit aztán fejjel Carlos Tevez értékesített. A fordulás után visszaesett az amúgy sem túl magas színvonal, a londoniak minden erejét felemésztette a védekezés, a hazaiak pedig sokáig hiába támadták. A hajrában megkoronázva addigi teljesítményét a bíró még ajándékozott egy tizenegyest a manchesterieknek, és Saha élt is a lehetőséggel.

A Newcastle hazai pályán hármat vágott a West Hamnek, de a Szarkák szurkolóit ennél feltehetően sokkal jobban érdekli, hogy mi történt Owennel. A nemrég felépült, és egyre jobb formában futballozó támadó a szünet után bicegett le a pályáról.

Premier League, 7. forduló:
Manchester United-Chelsea 2-0
Gól:
Tevez (45+3.), Saha (89., 11-esből)
Kiálllítva: Obi Mikel (33., Chelsea)

Blackburn Rovers-Portsmouth 0-1
Gól:
Kanu (25.)

Bolton Wanderers-Tottenham Hotspur 1-1
Gól:
Campo (39.), illetve Keane (34.)

Aston Villa-Everton 2-0
Gól:
Carew (14.), Agbonlahor (60.)

Newcastle United-West Ham United 3-1
Gól:
Viduka (2., 41.), N,Zogbia (75.), illetve Ashton (32.)

Szombaton játszották:
Fulham-Manchester City 3-3
Arsenal-Derby County 5-0
FC Liverpool-Birmingham City 0-0
Middlesbrough-Sunderland 2-2
Reading-Wigan Athletic 2-1

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik