Élet-Stílus

Maszkajev megsérült, elmarad a címmeccs

Hátsérülése miatt lemondta a nigériai Samuel Peter elleni októberi címvédő mérkőzését Oleg Maszkajev, a Boksz Világtanács (WBC) nehézsúlyú világbajnoka. Az orosz címvédő futás közben sérült meg.

Kapcsolódó linkek

profiboksz.lap.hu
sport.lap.hu

A 38 éves Maszkajev futás közben sérült meg. A hátát fájlaló orosz bajnok legalább három hónapig nem léphet kötelek közé, és így október 6-án sem teheti kockára a tavaly augusztusban megszerzett világbajnoki övét a nigériai Samuel Peter ellen.

Peter csapata gyorsan reagált a hírre, és jelezte, hogy a nigériai kihívó továbbra is szeretne ringbe lépni október 6-án, méghozzá a a Boksz Világtanács (WBC) ideiglenes nehézsúlyú övéért bokszolna.

„Sokkolt minket a hír, le vagyunk törve Maszkajev visszalépése miatt” – nyilatkozta afrikai bokszoló promótere, Dino Duva. „Szeretnénk megvizsgálni a sérülés részleteit, és ezzel egy időben arra bíztatjuk a WBC-t, hogy engedélyezzen Peter számára egy október 6-ai címmérkőzést az ideiglenes bajnoki övért, és amennyiben Maszkajev felépül a sérülésből, mi készek leszünk a megmérettetésre” – tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik