Élet-Stílus

Tevez már szerdán debütálhat a MU-ban

Wayne Rooney lábtörést szenvedett az angol bajnokság nyitó fordulójában, így a múlt pénteken leigazolt Carlos Tevez már szerdán bemutatkozhat a Manchester Unitedben.

Kapcsolódó linkek

angolfoci.lap.hu
sport.lap.hu

A 23 éves argentin játékos hosszas huzavona után végül múlt pénteken írt alá az angol bajnokhoz, és az eredeti tervek szerint csak a Manchester City elleni városi rangadón lépett volna pályára. Wayne Rooney sérülése a Reading ellen azonban keresztülhúzta Sir Alex Ferguson számításait.

„Carlos már szerdán lehetőséget kap a Portsmouth ellen” – jelentette be a skót mester, majd hozzátette, hogy szívesebben várt volna a West Hamtől érkező gólzsák mélyvízbe dobásával augusztus 19-ig. „Örültem volna, ha még néhány napot a csapattal edz, de erre most nincs lehetőség, az elkövetkező hetekben neki kell Wayne posztján játszania. Szerencsére a formájával nincsen baj.”


Tevez már szerdán debütálhat a MU-ban 1

Tevez és a skót mester (AFP)


Az argentin labdarúgó egyelőre két évre kölcsönben szerepel a Manchester Unitedben. A tavalyi szezont a West Hamben töltő támadó úgy vált szabaddá, hogy ügynöke, Kia Joorabchian kétmillió fontos kompenzációt fizetett ki a londoni klubnak. „Carlos fantasztikus játékos, tavaly ő mentette meg a West Hamet a kieséstől. Már korábban leigazoltuk volna, de annyira bonyolult volt az ügye, hogy csak mostanra sikerült” – mondta Ferguson.

Rooney a skót mester szerint októberben térhet vissza, és azt jelenti, hogy a bajnokik mellett a válogatott két sorsdöntő Európa-bajnoki selejtezőjén (Izrael szeptember 8., Oroszország szeptember 12.) sem számolhat vele a szövetségi kapitány. Steve McClarennek szüksége lenne egy gólerős támadóra, hiszen a csapat egyelőre csak a negyedik helyen áll a csoportjában.

Michael Owen a jelenlegi állás szerint bevethető lenne szeptemberben. A rendkívülien balszerencsés Newcastle-támadó ugyan kihagyta csapata hétvégi bajnoki meccsét, de a hétfői edzőmérkőzésen egy órát töltött a pályán, és úgy tűnik, hogy szombaton már 90 percet is bírna.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik