Élet-Stílus

Futballdiszkont: szombati átigazolások

Fiatal magyar tehetséget igazolt a Real Madrid, míg az argentin Carlos Tevez a Manchester United, a brazil Alex pedig a Chelsea szerelését öltheti magára. Hírek és érdekességek az átigazolási piacról.

Kapcsolódó linkek


foci.lap.hu
sport.lap.hu

Mintegy félmillió euróért a Real Madridhoz igazol Szalai Ádám, a VfB Stuttgart amatőregyüttesének magyar labdarúgója. A német területi bajnokságban szereplő, 19 éves csatár a hétfői orvosi vizsgálat után várhatóan 2010-ig szóló megállapodást ír alá a királyi gárdánál, amely egyelőre a harmadosztályban érdekelt B csapatában foglalkoztatja majd őt.

Az U20-as válogatott tehetség – aki korábban visszautasította a sváb együttes profi szerződésre vonatkozó ajánlatát – a Stuttgart II-ben eddigi 33 meccsen öt gólt szerzett – közölte az MTI.

A pénteki nap híre volt, hogy a Realt trenírozó Bernd Schuster érdeklődését a jelenleg a német Hannoverben futballozó Huszti Szabolcs is felkeltette.

Schuster legfőbb kívánsága azonban a Hamburg holland középpályása, Rafael van der Vaart. A spanyol klub képviselői hamarosan Németországba utaznak, hogy tárgyaljanak a játékos átigazolásáról. A Real Madrid 15 millió eurót kész áldozni a 44-szeres holland válogatottért. A királyi együttes a hírek szerint már megegyezett Wesley Sneijder ügyében az Ajaxszal. A 23 éves holland játékos 25 millió euróért válthat klubot, és vélhetően öt évre ír alá a spanyol bajnokkal.


Futballdiszkont: szombati átigazolások 1

Carlos Tevez ügye végre megoldódott (infobae.com)



Hoszú huzavona után végre pont került a Carlos Tevez-saga végére. Az argentin labdarúgó egyelőre két évre kölcsönbe kerül a Manchester Unitedhez. A tavalyi szezont a West Hamben töltő támadó úgy vált szabaddá, hogy ügynöke, Kia Joorabchian kétmillió fontos kompenzációt fizetett ki a londoni klubnak. „Carlos (Tevez) meglepett bennünket, azt hittük, sok-sok edzésre van szüksége, hogy formába lendüljön, ám ő már most fantasztikus” – mondta Sir Alex Ferguson. A skót menedzser ennek ellenére valószínűleg nem szerepelteti új szerzeményét a Reading elleni nyitómeccsen; Tevez a jövő héten, a City elleni városi rangadón mutatkozhat be a „vörös ördögöknél”.

Szintén hivatalos, hogy a brazil Alex a PSV Eindhoventől a Chelsea-hez igazol. „A védő átesett az orvosi vizsgálaton, majd ezt követően aláírta a szerződését, mely három évig köti a klubhoz” – olvasható a londoniak honlapján. „Nagyon boldog vagyok, nagy lehetőséget kaptam a sorstól. Remélem, jó munkát végzek majd ebben a csodálatos együttesben” – nyilatkozta a 25 éves brazil hátvéd, aki a Santosban kezdte a pályafutását, később a PSV-vel három bajnoki címet nyert, a válogatottal pedig Copa America-sikert ünnepelhetett a nyáron.

A Chelsea Daniel Alvest, a Sevilla brazil védőjét is szívesen leigazolná, de ez cseppet sem tűnik egyszerű feladatnak. Sőt! Az andalúz klub ugyanis a minap két, egyaránt húszmillió font feletti ajánlatot is visszautasított, ugyanakkor azt, hogy ezeket mely csapatok tették, egyelőre nem hozták nyilvánosságra. „Az egyik klub 21,3, a másik ennél is több, 23,7 millió fontot ajánlott Danielért, de mind a kettő lehetőségre nemet mondtunk” – nyilatkozta Jose Maria del Nido, a Sevilla első embere. Alves többször is hangsúlyozta: ő a Chelsea-ben szeretné folytatni a pályafutását. „Ezt a lehetőséget nem akarom elpackázni” – mondta.

Az Aston Villa megszerezte Liverpooltól Scott Carsont. A kapus a szezon végéig kölcsönbe kerül Birminghamba, és ezért a Villa kétmillió font körüli összeget fizet ki. A 21 éves portás – aki a következő hétvégén, a Newcastle ellen mutatkozhat be új csapatában – tavaly a Charltonban szerepelt, és a nagybevásárlást tartó Manchester City is szívesen látta volna a soraiban.

Az olasz élvonalbeli bajnokságban szereplő Parma is kapussal erősített: a klub megszerezte a Banik Ostrava és az U20-as cseh válogatott kiváló hálóőrét, Radek Petrt. A tehetséges labdarúgó négy évre írt alá Parmában.

Johan Djourou, az Arsenal védője a Birmingham Cityben tölti majd a következő szezont: a Premier League-ben újonc tizedik nyári szerzeménye kölcsönbe kerül új állomáshelyére. A 20 éves játékos, aki elefántcsonparti születésű, ám svájci válogatott, az előző szezonban 30 meccset játszott az Arsenalban, és nem is olyan régen további hat évvel hosszabbított Londonban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik