Élet-Stílus

Hungaroring: esőre számítanak az időjósok

Bár a Magyar Nagydíj közismerten forró szokott lenni, tavaly a Hungaroring történetének első esős futama az évtized legizgalmasabb versenyét hozta. Lehet, hogy idén ismétlünk?

Kapcsolódó linkek

forma1.lap.hu
sport.lap.hu

Bár a csapatok nyilatkozataikban mind kiemelik, hogy a Hungaroringen nagy forróságra számítanak – és ez több mint két évtizedes tapasztalaton alapul -, az időjósok mást mondanak, legalábbis egyelőre.

Tavaly, a Magyar Nagydíj történetének első esős futama elképesztő izgalmakat és drámát hozott – nemcsak a 2006-os idény, de az évtized egyik legjobb versenyét láthattuk. A szűk, csúszós, kanyarokkal tűzdelt pálya esőben minden papírformát felboríthat. Két hete az Európa Nagydíj is az időjárás miatt bővelkedett izgalmakban, de ha esik, a Hungaroring még ezt is felülmúlhatja.


Hungaroring: esőre számítanak az időjósok 1

A tavalyi rajt (vezess.hu)


Az Országos Meteorológiai Szolgálat pillanatnyilag 20 fokos hőmérsékletet, szelet, borult eget és zivatarokat jósol a verseny napjára. Lélegzet-visszafojtva várhatjuk, hogy hogyan alakul az időjárás: a szokásos hőség vagy kaotikus esős futam vár ránk?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik