Élet-Stílus

Maradnak a másodosztályban Geráék

A West Bromwich együttese 1-0-ra kikapott angol másodosztály feljutásért rendezett rájátszásának a döntőjében a Derby County-tól. Gera Zoltán a kezdőben kapott helyet, és csapata egyik legjobbja volt, de a birminghamiek edzője a második félidőben lecserélte.

Kapcsolódó linkek

angolfoci.lap.hu
sport.lap.hu

A Sunderland AFC és a Birmingham City végzett a tabella első két helyén, így a két csapat jövőre már biztosan az angol élvonalban szerepel, a harmadikról volt hivatva dönteni a hétfői összecsapás az új Wembley-stadionban. A szakértők hiába tartották esélyesebbnek a West Bromot, a csapat rengeteg helyzetet elpuskázva végül kikapott.

Gera Zoltánnal a kezdőben parádésan kezdett a West Brom, a Derby sokáig csak reagálni tudott, de a semmiből 10. perc elteltével kis híján gólt szereztek. A folytatásban is Tony Mowbray együttesénél játszott fölényben, a Magic Magyar is próbálkozott, de inkább a beívelései miatt választották meg meccs közben a BBC olvasói csapata egyik legjobbjának.

A szünet közeledtével egyre kiegyenlítettebbé vált a párharc a gyönyörűszép új stadionban, amelyben meglepetésre 15 ezer hely üresen maradt. A West Brom maradt a fordulás után is a veszélyesebb, de a helyzetek befejezésével gondjai voltak a csatároknak. Egy óra elteltével aztán a Derby megszerezte a vezetést, és mint később kiderült, a mérkőzés egyetlen gólját. A percekkel korábban becserélt Giles Barnes a jobb szélen felfutott, remekül centerezett, és a középen érkező Stephen Pearsonnak csak be kellett passzolnia a labdát. Tíz perccel a találatot követően Gerát lehozta a tréner.

A folytatásban már hiába rohamozott kétségbeesetten a West Brom, nyert a Derby County, amely jövőre Európa legerősebb bajnokságában szerepelhet, Geráékra pedig egy újabb év vár a másodosztályban.

Championship, rájátszás a feljutásért, döntő:
Derby County – West Bromwich Albion 1-0

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik