Élet-Stílus

Rijkaard: már két hete kiestünk (videó)

Elsősorban a két héttel ezelőtti 2-1-es hazai vereséget említette a Bajnokok Ligájából való kiesés okaként Frank Rijkaard, a címvédő FC Barcelona labdarúgócsapatának vezetőedzője. Benitez érthetően elégedetten értékelt.

„Ne felejtsük el, hogy nyertünk Liverpoolban, noha az 1-0 nem volt elég. Voltaképpen már a Nou Campban kiestünk, mert egy ilyen jól védekező ellenféllel szemben nem szabad otthon hátrányba kerülni. A háromcsatáros taktika dacára nem voltunk elég veszélyesek elöl, Ronaldinho, Eto’o és Messi hiába küzdött, az angolok remekül játszottak. Nem tudom, ki állíthatja meg őket” – mondta a nyolcaddöntős párharc visszavágója után a holland mester.

„Miután megszereztük a vezetést, én és a csapatom is abban reménykedett, hogy némi szerencsével sikerülhet megfordítanunk a párharcot. De hiába dolgoztak keményen a játékosaim, egyikük sem játszott csúcsformában” – tette hozzá a tréner. A katalánok kiesésével egyszersmind eldőlt, hogy a BL-érában tovább várat magára az első címvédés.

A Barca portugál sztárja egyetértett a trénerrel, a középpályás is úgy gondolja, hogy az odavágón elszenvedett vereség pecsételte meg a sorsukat. „Az Anfield Roadon nagyon nehéz nyerni, de nekünk sikerült. A hazai meccsünkön kellett volna jobban teljesítenünk, és akkor nem estünk volna ki. Természetesen nagyon csalódottak vagyunk, talán akkor lett volna esélyünk, ha hamarabb bevesszük a Liverpool kapuját.”

Rijkaard kollegája, a vörösöket irányító Rafa Benitez természetesen dicsérte játékosait, hangsúlyozva:

nem a trénerek közti taktikai csata döntött. „Egyszerűen arról van szó, hogy jobbak voltunk, és akkor sem törtünk meg, amikor a Barcelona gólt szerzett. Már az első félidőben el kellett volna döntenünk a meccset, de a helyzeteinkkel könnyelműen bántunk. A második félidőben már nem voltunk annyira veszélyesek, de kézben tartottuk a meccset.”

„Büszke vagyok a fiúkra, mert akkor sem álltak meg, amikor gólt szerzett a Barcelona. Majdnem tökéletesen játszottunk, de csak majdnem, a bekapott találat miatt. Tele vagyunk önbizalommal, és alig várjuk a következő kör sorsolását” – nyilatkozta Benitez.





Játsszon az FN BL-Tippjátékán. Az egyszerű tippelésen túl most ismerőseivel, barátaival saját csoportokat (ligákat) is létrehozhat, és értékes nyereményekkel is gazdagodhat.
Irány a Tippjáték!


Ajánlott videó

Olvasói sztorik