Élet-Stílus

A Sopron elbúcsúzott az Euroligától

Az MKB-Euroleasing Sopron hazai pályán 75-63-ra kikapott az orosz Szamarától a női kosárlabda Euroliga negyeddöntőjének második mérkőzésén, s ezzel búcsúzott a sorozat további küzdelmeitől.

Jól kezdett a hazai csapat, amely az első percekben rendre ponttal zárta támadásait, és noha a szamarai sztáregyüttes mindig tudott válaszolni, az oroszoknak kellett üldözniük a magyarokat. Négy perc után aztán az oroszok védekezése feljavult, támadásban pedig szétzilálták Hontiékat, gyorsan tíz ponttal elléptek, s végül magyar szempontból aggasztóan nagy, 13 pontos előnnyel zárták a periódust (12-25).

Fordulatot a folytatás sem hozott, a Szamara eredményes támadójátékával nehezen tudott megbirkózni a hazai gárda, de nagy akarattal küzdött a Sopron, és elsősorban Károlyi, valamint Gorbunova pontjainak köszönhetően tartotta magát (30-43).

A második félidő aztán úgy indult, ahogy minden hazai néző remélte: magyar kosarakkal, illetve elpuskázott vendégtámadásokkal, így két perc után már csak 7 pont volt a Szamara előnye. A két, addig remeklő sztárcenterét, Wauterst és Sztyepanovát hasztalan erőltető, öt perc alatt mindössze négy pontot szerző vendégekhez ennek ellenére nem került közelebb a Sopron, mert játékosai ismét sokat hibáztak támadásban. Beállt a 10 pont körüli különbség a csapatok között, ráadásul a szakasz hajrája ismét az oroszoknak sikerült jobban, így visszaállt a 13 pontos differencia (48-61).

Az utolsó negyed elejének gyors kosárváltásai után a hazai együttes szép pontokkal próbált közelebb kerülni ellenfeléhez, s ez a próbálkozás sikeresnek bizonyult, hiszen a 35. percben már csak hattal vezetett a nagynevű rivális. Az utolsó percekben aztán ismét az orosz csapat akarata érvényesült, s biztosan őrizte meg előnyét a záró sípszóig és megérdemelten jutott be a legjobb négy közé.

“Az első negyedben lényegesen pontosabb volt az ellenfelünk és ekkor lépett meg tőlünk, mégis azt hiszem, elsősorban a lepattanózás miatt veszítettünk. Szép szezont produkáltunk az Euroligában, és a továbbiakban a honi bajnokságban szeretnénk jól teljesíteni” – így Székely Norbert, a Sopron edzője.

Női Euroliga, negyeddöntő, 2. mérkőzés:
Sopron-Szamara (orosz) 63-75 (12-25, 18-18, 18-18, 15-14)
Pontszerzők:
Gorbunova 17, Matovic 16, Károlyi 13, Branzova 11, Cserny 4, Honti 2, illetve Wauters 24, Lawson 12, Artyesina 11, Korsztyin 10, Walker, Sztyepanova, Valdemoro 6-6.
A két győzelemig tartó párharcot a Szamara nyerte 2-0-ra.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik