Élet-Stílus

Eb-döntős a Kemény-csapat

A magyar férfi vízilabda-válogatott bejutott a belgrádi Európa-bajnokság fináléjába, miután a péntek esti elődöntőben 16-10-re legyőzte Spanyolországot. Kemény Dénes tanítványai a szerbekkel találkoznak majd a vasárnap esedékes döntőben.

A találkozó előtt Kemény Dénes szövetségi kapitány úgy fogalmazott: amennyiben a spanyolok nem kapják meg azt a bíró segítséget, mint a görögök elleni negyeddöntőjükben, akkor hasonló különbséggel illene vernünk őket, mint a horvátokat vagy az olaszokat (16-11, illetve 13-6). Jelentjük: talán még játékvezetők jóindulata sem mentette volna meg a hispánokat, akik mindössze másfél negyeden át bírták a magyarok által diktált tempót.


Csak 6-5-ig volt szoros mérkőzés, a mieink zsinórban öt gólt (nem is akármilyen gólokat!) szerezve leszakították az ellenfelet. A hajrában már csak a különbség volt kérdéses, a Kemény-csapat végül 16-10-es győzelemmel jutott a belgrádi kontinensviadal döntőjébe; vasárnap este a szerbekkel vívhat meg az aranyéremért. A házigazda is sima meccsen jutott a Európa-bajnoki győzelem küszöbére: Alekszandar Sapics és társai 13-6-ra verték a románokat.

Európa-bajnokság, férfi elődöntő:
Magyarország-Spanyolország 16-10
Szerbia-Románia 13-6

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik