Élet-Stílus

Bartók emlékdélután és kiállítás az Operában

admin
admin

2006. 04. 06. 16:34

Csak tiszta forrásból Bartók 125 címmel emlékdélutánt és kiállítást rendeztek Budapesten csütörtökön az Operaházban.

“Bartók nincsen azon az őt megillető helyen, ahol lennie kéne, de ez a rendezvény, kezdeményezés is azért jött létre, hogy ez megváltozzon” – mondta nyitóbeszédében az esemény házigazdája, Hegyi Árpád Jutocsa, az Operaház főigazgatója.

Az emlékdélutánon fellépett többek között Keres Emil Kossuth-díjas színművész és Pécsi Ildikó Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művész. Az eseményhez kapcsolódó kiállítást Bereczky Loránd, a Magyar Nemzeti Galéria főigazgatója nyitotta meg.

“Bartók Béla művészete nem megkerülhető, mert olyat hagyott örökül, amely minden művészeti ágban iránymutató erő” – mondta Bereczky Loránd.

A tárlaton a József Attila Művészeti Centrum Közhasznú Alapítvány, a terézvárosi önkormányzat és az Operaház meghívásos pályázatán részt vevő alkotók munkáit állították ki. A pályázaton, amelynek fő témája Bartók Béla munkásságának hatása napjainkra, 14 képzőművész, három zeneszerző és három költő indult.

A szakmai zsűri Szentgyörgyi József festő, Kádár János Miklós festő, Koffán Károly grafikus és Janzer Frigyes szobrász alkotásait ítélte a legjobbnak. A pályázaton induló három költő és zeneszerző megosztott díjat vehetett át.

A kiállítás 2006. május 7-ig tekinthető meg a Magyar Állami Operaházban.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

A Piramis gameshow díszlete

Hemzseg a hibáktól A Piramis

The Dark knight Le chevalier noir
The Dark Kight 
2008
Real  Christopher Nolan
Heath Ledger.
COLLECTION CHRISTOPHEL © Warner Bros
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.