Élet-Stílus

Madárinfluenza-góc Thaiföldön

A madárinfluenza-fertőzés újabb egy gócpontját fedezték fel Thaiföldön. Az ázsiai ország egészségügyi tisztségviselői szerint a fertőzés megfékezésére létrehozott bangkoki intézet a múlt héten - több mint egy év után először - ismét kimutatta a betegséget okozó vírust az északkeleti országrészben fekvő Kalasin tartományban.

A thaiföldi egészségügyi hatóságok készültségben vannak azóta, hogy október 20-án bejelentették: madárinfluenza-fertőzés következtében meghalt egy gazdálkodó.

Közben Vietnam további nemzetközi segítséget kért a madárinfluenza elleni küzdelemhez: Bui Ba Bong, a vietnami egészségügyi miniszter helyettese közölte, országának további 50 millió dollárra lenne szüksége.

Kína fokozza a vándormadarak vonulásának és a baromfipiacoknak a felügyeletét. Az ázsiai ország készleteket halmozott fel a fertőzés terjedését ellenőrző szakemberek számára készült védőruházatból. Hunan (Hunan) és Anhuj (Anhui) tartományoknak, illetve Belső-Mongóliának a fertőzés által érintett három körzetét továbbra is lezárva tartják a beutazók előtt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik