Élet-Stílus

Hetes könyvlista: Dan Brown tarol

A múlt hét hetes listáján három könyvvel is szerepel Dan Brown. A Da Vinci-kód mellett az Angyalok és démonok és a Digitális erőd volt népszerű.


Hetes lista

 
1. Iskolaválasztás előtt 2006.

2. Dan Brown: A da Vinci-kód

3. Dan Brown: Angyalok és démonok

4. Dan Brown: Digitális erőd

5. Paulo Coelho: Az alkimista

6. Asne Seierstad: A kabuli könyvárus

7. Paulo Coelho: Tizenegy perc

forrás: Libri


Hetes könyvlista: Dan Brown tarol 1

Hetes könyvlista: Dan Brown tarol 2

A lista első helyén azonban nem irodalom van, hanem a Panem kiadó Iskolaválasztás előtt című kiadványa. Persze, hiszen szeptember van. A listavezető tanácsadó könyv közli csaknem valamennyi nappali, esti, levelező tagozatú gimnázium, szakközépiskola, szakiskola egyedi sajátosságait, röviden bemutatja arculatukat.

A kiadvány mellett hat szépirodalmi mű sorakozik a népszerűségi listán. Ebből hármat Dan Brown jegyez.

Az egyik, az író népszerűségét megalapozó Da Vinci-kód, amely kilép a hagyományos thrillerregények kliséiből, és az első oldalaktól a váratlan és elképesztő végkifejletig intelligens és többrétegű letehetetlen olvasmány.

Hogy volt élet a Da Vinci-kód előtt is, azt a bronzérmes Brown regény bizonyítja, az Angyalok és démonok. A könyv egy őrült hajsza izgalmas leírása hétpecsétes titkokon, veszélyes katakombákon, elhagyatott székesegyházakon és a földkerekség legrejtettebb barlangján át a rég elfeledett Illuminátusok búvóhelye után.

A misztikus-kalandok itt nem érnek véget. A negyedik helyezet szintén Brown könyv, a Digitális erőd. Ebben az NSA verhetetlen kódfejtő gépe találkozik egy rejtélyes algoritmussal, amelyet nem tud feltörni. Az ügynökség riasztja vezető kriptográfusát, Susan Fletchert. A ragyogó eszű és gyönyörű matematikusnő olyan felfedezésre jut, ami pánikot kelt a hatalom köreiben.

A lista ötödik helyét Paulo Coelho fő műve, Az alkimista szerezte meg. Santiagonak, az andalúz pásztorfiúnak meseelemekkel átszőtt kalandtörténetét a kritikusok Saint-Exupéry Kis hercegéhez szokták hasonlítani.

Hatodik a listán Asne Seierstad könyve. A norvég újságírónő a 2001. szeptember 11-ei New York-i terrortámadást követően három hónapot töltött Afganisztánban, neves skandináv lapok tudósítójaként. Ott szerzett tapasztalatain alapul A kabuli könyvárus, amely egy csapásra a világirodalom egyik legsikeresebb tényregénye lett. Lánykérések, esküvők, szenvedélyek, remény, rettegés, bűn és bűnhődés – egy titokzatos világ egy európai asszony szemével.

Coelho idei világsikerű művében, a hetes listát záró Tizenegy percben a szerelem szentségéről és a benne rejlő szexualitásról ír, tabuk nélkül, szenvedéllyel, a tőle megszokott spirituális emelkedettséggel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik