Élet-Stílus

Megjelent az új Lotus Notes

Az IBM, amely 2005. első félévében kétszámjegyű növekedést ért el a csoportmunka-szoftverek területén és több mint 500 új ügyfelet szerzett az élesedő versenyben, ma mutatta be vezető platformja Lotus Notes és Domino 7 új verzióját.

Az IBM kiadta a Lotus Notes és Domino új, 7-es verzióját. A csoportmunka-szoftverek piaca dinamikusan bővül: a vállalati felhasználás egyik legfontosabb hajtóereje az alkalmazottak munkájának hatékonyabbá tétele, s a cégek azon törekvése, hogy az elkülönült információ és tudás minél hamarabb közössé váljon.

A Lotus Notes 7 több mint 120 új funkcióval gazdagodott, így felhasználói a korábbinál hatékonyabb módszerekkel nagyobb tömegű információt kezelhetnek. Az új memóriafunkciók például kilépéskor automatikusan elmentik a nyitott dokumentumokat és alkalmazásokat, belépéskor visszatérnek ezekhez, ezzel megelőzik mindenki rémálmát, az adatvesztést.

Képi indikátorok révén a legfontosabb üzenetek kiemelésével, valamint a csoportos elektronikus levelek, illetve a különböző személyeknek címzett üzenetek különválasztásával különíthető el a postaláda tartalma.

A Lotus Notes kliensbe már korábban beépített azonnali üzenetküldési (‘instant messaging’) és az elérhetőségről tájékoztató (‘presence’) technológiát az új verzióban az elektronikus levelezési és naptár-funkciókkal együtt a teljes platformon kibővítették, ami szintén hozzájárul a termelékenység és az elérhetőség növeléséhez, hiszen a felhasználók így rögtön kapcsolatba léphetnek a szakértőkkel és legfontosabb partnereikkel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik