Élet-Stílus

Már nem vagyunk utolsók tarifacsökkentésben

A mobiltelefon-tarifák csökkenését tekintve az elmúlt három év alatt Magyarország a 30 OECD tagország között az utolsó helyről 2004 végére a 12. helyre lépett előre – mondta az informatikai és hírközlési miniszter.

Kovács Kálmán hozzátette: a szeptember közepén megjelenő, az infokommunikációs szektor 2002-2004-es fejlődését bemutató OECD tanulmány előzeteséből egyértelműen kiderül, hogy Magyarország e téren az elmúlt két év alatt dinamikusan fejlődött. A szélessávú internet tarifa csökkenés tekintetében Magyarország a negyedik legnagyobb javulást érte el a 30 ország összehasonlításában.

A tanulmányból kiderül az is, hogy míg 1996-ban a távközlési berendezések részaránya a teljes magyar kivitelben mindössze 1,2 százalék volt, addig a múlt év végére ez az arány 14 százalékra nőtt. Kovács Kálmán megjegyezte, hogy ez az arány az Európai Unióban átlagosan 3 százalék.

Az OECD tanulmány előzeteséből az is kiderül, hogy az infokommunikációs-távközlési piac részaránya a teljes GDP-n belül Magyarországon a negyedik legerősebb a 30 tagország között.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik