Belföld

Több mint 100 millió forint értékű élelmiszeradomány a Heim Pál Gyermekkórháznak

Lidl
Lidl
A társadalmi felelősségvállalás a Lidl cégpolitikájának fontos pillére, ezért az elmúlt években több fronton is ráirányította a figyelmet a fontos társadalmi ügyekre.

Az egyik ilyen kiemelt projekt a vállalat életében a beteg gyermekek támogatása. 2019 óta a Lidl, a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézetben fekvő beteg gyermekek egészséges étkeztetését segíti folyamatos élelmiszeradományokkal. A megállapodást az élelmiszerlánc az idén újabb egy évre meghosszabbította.

„Vállalatunk számára a társadalmi felelősségvállalás kiemelten fontos terület, különös tekintettel igaz ez a Heim Pál Gyermekkórházat célzó támogatói együttműködésünkre. Az adományozási programunk révén a gyógyulófélben lévő gyermekeknek szeretnénk friss és egészséges, tápanyagokban gazdag élelmiszereket biztosítani, mert ez is kulcsfontosságú a felépülésükhöz” – nyilatkozta Tőzsér Judit, a Lidl Magyarország vállalati kommunikációs vezetője, aki a támogatás  elmúlt egy éves adataira is külön kitért: „Összességében mintegy 62 tonna élelmiszerrel támogattuk a kórházat, amelynek harmadát a friss zöldségek és gyümölcsök, valamint a friss húsok tették ki, de a különféle felvágottakból és sajtokból is jelentős mennyiséget biztosítottunk. Ezen túlmenően 18 ezer darab joghurtot, 8 ezer bébiételt, illetve több, mint 5600 liter gyümölcslevet juttattunk el az intézmény számára.”

Az új megállapodásnak köszönhetően a támogatási összeg 8,5 millió forintra emelkedett havi szinten, így a gyerekek még több friss zöldséghez, gyümölcshöz, vagy éppen a friss húshoz juthatnak hozzá. A Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvánnyal való együttműködésnek köszönhetően a gyermekek közelebb kerülhetnek az otthon ízeihez, a kórházi étkezésük a Lidl támogatásának köszönhetően sokkal finomabbá és változatosabbá tehető. Az adomány összetételét a kórház szakemberei határozzák meg a gyermekek igényeihez igazítva, a Lidl pedig a kéréseknek megfelelően bébiételeket, friss zöldség-gyümölcsöket, felvágottakat, sajtokat, joghurtokat, tésztákat, rizst, konzerveket, üdítőket küld a kis betegeknek. A táplálóbb és szívesebben fogyasztott élelmiszerek pedig hozzájárulnak a gyermekek gyorsabb gyógyulásához.

Az élelmiszerdiszkont jóvoltából a gyermekkórház különböző diétáknak megfelelő étkezéseket tud biztosítani a betegek számára, ami az együttműködés nélkül anyagilag nagyon megterhelő lenne az intézménynek. A kórházban ugyanis napi szinten 39-féle étel készül, hogy a gyermekek, a szüleik és a kórház dolgozói is jó minőségű, tápláló és egészséges élelmiszereket fogyasszanak. Az elmúlt 5 évben, amióta a Lidl támogatja a kórházat, a különböző ételallergiával küzdő kisgyermekek ápolása ezzel egyszerűbbé vált.

A partnerség folyamán az elmúlt 5 évben több, mint 240 tonna élelmiszerrel segítette a Lidl a gyermekkórház egészségesebb étkeztetését. Az adatokat kicsit részletesebben áttekintve; a vállalat 41 tonna friss zöldség-gyümölccsel, 42 tonna friss hússal, 30 tonna felvágottal és sajttal, 42 tonna tésztával és rizzsel, valamint több, mint 88 tonna egyéb alapvető élelmiszerrel, és 43 ezer liter gyümölcslével, üdítővel támogatta az intézményt.

A következő egy év során pedig összességében több mint 100 millió forint értékben jut majd el majd friss, tápanyagokban gazdag élelmiszer-adomány a Heim Pál Gyermekgyógyászati Intézetben fekvő gyermekekhez.

Az idén 20 éves Lidl Magyarország számára a társadalmi felelősségvállalás a működési folyamatokon átívelő stratégiai elem, kezdeményezéseivel igyekszik értéket teremteni. A vállalat szívügyének tekinti a magyar családok támogatását, ezért társadalmi felelősségvállalási programja elsősorban a hátrányos helyzetű gyermekekre és családjaikra fókuszál és több karitatív partnerszervezetén keresztül segíti őket. A felajánlott adományok a országszerte nyújtanak segítséget a nélkülöző családoknak többek között élelmiszerek, ruhaneműk és különféle használati tárgyak formájában.

Ezen túlmenően a vállalat nagy hangsúlyt fektet az élelmiszerpazarlás visszaszorítására, az értékesítésből kivont, de fogyasztásra alkalmas élelmiszerekkel pedig partnereinek közreműködésével havonta több tízezer rászoruló élelmezéséhez járul hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik