Letartóztatták az öt hónapos gyerekét halálosan bántalmazó férfit

Szökés, a bűnismétlés veszélye, valamint a tanúk esetleges megfélemlítése miatt.

Emberölés miatt kezdeményezték egy férfi letartóztatását, aki súlyosan bántalmazta öt hónapos kislányát. A gyerek később belehalt sérüléseibe – közölte a Békés Vármegyei Főügyészség kedden, közleményben az MTI-vel.

A 35 éves, békési férfi múlt kedden este, lakóhelyükön súlyosan bántalmazta öt hónapos leánygyermekét; a csecsemő a bántalmazás következtében életveszélyes sérüléseket szenvedett, majd két nap múlva, a kórházban meghalt. A férfit már korábban őrizetbe vették, emberölés gyanúja miatt folyik ellene eljárás. Gyanúsítotti kihallgatása során bevallotta, hogy ő bántalmazta a kislányt, elmondása szerint azért, mert „idegesítette a sírása és nem tudott tőle aludni”.

A letartóztatást a szökés, a bűnismétlés veszélye, valamint a tanúk esetleges megfélemlítése, befolyásolása miatt kezdeményezték. A Gyulai Járásbíróság nyomozási bírója egy hónapra rendelte el a kényszerintézkedést – írták. Sajtóinformációk szerint a kislánynak volt egy fiú ikertestvére, ő a történtekkor kórházban volt az édesanyjával, nehézlégzés miatt.