Belföld

Megszólalt Bese Gergő testvére

A Gulyáságyú Média ellátogatott Gödöllőre, Bese Gergő szülői házához, ahol ugyan a melegbotrányba keveredett katolikus papot nem találták otthon, ám a család nyilatkozott. 

Bese Gábor, Bese Gergő bátyja például azt mondta:

mi mindig mondtuk neki, hogy a pap legyen pap, a politikus legyen politikus, sajnos mivel állandóan a közéletben volt, nyilván ezért is támadják sokkal jobban.

A testvér szerint Besét vagy „tőrbecsalták vagy valamilyen kábítószert adhattak neki”, mert „egy normális embernek eszébe nem jut, hogy a partnerét felvegye”. Bese Gábor úgy véli, testvére „azért beszélt a melegek ellen, mert a kormány is melegellenes, ezt várták el tőle”.

Bese Gábor meglátása szerint a Fidesz kihasználta a melegbotrányba keveredett plébánost, „ennek a levét isszuk”.

Most ennek a levét isszuk, mert tegyük fel, ha most egy kis faluban van egy pap, és azt megvádolják, arról kiderül hogy meleg, vagy ilyen orgiákon vett részt, azzal a kutya se foglalkozik. De így hogy ő egy NER-es pap volt, ezért van ez ennyire felkapva. Erre képezték ki.

Ezt követően arról is beszélt, hogy Bese bocsánatot akart kérni például az LMBTQ-közösségtől, de már „nem mer”.

Arra a kérdésre, csalódott-e a Fideszben, azt felelte: „mindenki csalódott, a Fidesz nagyon kicseszett magával, mert rengeteg szavazót veszített”.

A testvér szerint Bese Gergő is csalódott a Fideszben, és azt is állította, hogy zsarolták a plébánost az egyébként másfél éves videóval.

Ez egy másfél évvel ezelőtti videó, ez nem most volt. Másfél évvel ezelőtt voltak valami Szent Patrik napján, és akkor ott mondták, atyám igyon, igyon, igyon, és akkor ez lett belőle.

Az öcsém nem követett el törvénybe ütközőt – mondta Bese Gábor, aki szerint testvére áldozat, akit folyamatosan arra kérték, hogy posztoljon a NER-es rendezvényeken való részvételéről, „nem volt választási lehetősége”.

Mivel úgymond sztárpapja volt a Fidesznek, NER-es pap volt, ezért neki nyilván kellett itt egy Orbánnal, amikor felszentelte a Karmelita kolostort. Ott minket elátkoztak, mindegy. Mi ezt is mondtuk, hogy ne posztolja ki: téged úgy szeretnek mint Gergő atya, te rád felnéznek, meg minden, nem kell, hogy a politikával össze legyél mosva.

Bese Gábor azt mondja: Bese Gergő „most a Fidesz áldozata lett, azt abszolút ki lehet mondani”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik