Menczer Tamás: Ide vezetnek az általad csodált szabályok, Peti

A Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója olyasmit idézett a Tisza Párt elnökétől, amit nem is írt le.

Magyar Péter szerdán, a Facebook-oldalán írt arról, hogy a Tisza Párt, „hasonlóan minden józan magyar és európai politikai közösséghez, elutasítja az illegális migránsok belépését az Európai Unió területére”. Kifejtette azt is, hogy egyetértenek a déli határkerítés fenntartásával és szükségesnek tartják, hogy a kiépítés költségeihez az Európai Bizottság hozzájáruljon.

Ugyanakkor, mint fogalmazott, fontosnak tartják azt is, hogy a magyar Országgyűlés, hasonlóan más tagállamokhoz, a határok védelmét az európai uniós joggal összhangban lévő jogszabályokkal oldja meg. „Ha erre az Orbán-kormány nem képes, vagy nem hajlandó, akkor az ebből következő százmilliárdos uniós bírságért politikai és anyagi következményeket vállalnia kell.”

Hogy van az, hogy más tagállamoknak sikerül megoldaniuk, hogy az uniós joggal összhangban álló jogszabályokkal, uniós bírság nélkül védjék a határaikat, de Orbánéknak nem? Ki fogja megfizetni a százmilliárdos bírságot miniszterelnök úr? Az egészségügy vagy az oktatás költségvetéséből kell majd elvenni ezt az óriási összeget?

– sorolta a kérdéseit, melyekre délután meg is érkezett részben a válasz, Menczer Tamástól.

A Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója a közösségi oldalán közzétett videó alapján úgy értelmezte Magyar posztját, hogy a Tisza Párt elnöke szerint a brüsszeli szabályok a bevándorlókkal szemben megvédenek bennünket és hogy mivel más országok betartják ezeket a szabályokat, ezért biztonságosak.

„Megártott a sok diszkózás, Peti? Vagy sokat beszélgettél Manfred Weberrel?” – kérdezett vissza Menczer.

A fideszes politikus szerint a brüsszeli szabályok tíz éve csak és kizárólag azt segítik, hogy a bevándorlók bejöhessenek Európába. Nem megállítani, hanem megszervezni akarják a bevándorlást.

Azokban a brüsszeli országokban, ahol betartják ezeket a szabályokat, emberek halnak meg, Peti!

– üzent a Tisza Párt elnökének.

Példaként említette, hogy:

Ide vezetnek az általad csodált szabályok, Peti! Számodra a brüsszeli szabályok a fontosak, és ezzel elárulod a magyar embereket. Számunkra azonban a magyar emberek biztonsága a legfontosabb, és a magyar embereket és az ő biztonságukat a jövőben is meg fogjuk védeni

– zárta gondolatait Menczer.

Kapcsolódó
Medián: tapad a Fideszre a Tisza Párt
A teljes szavazókorú népességben 11-ről 5 százalékpontra csökkent a két párt közötti távolság