Orbán Kötcsén: Magyar Péter az EP-ben vitázhat vele

A miniszterelnök szerint az EP minden képviselőjének áll a rendelkezésére.

Hosszasan válaszolt újságírói kérdésekre – tőle szokatlan módon – Orbán Viktor Kötcsén, írja a hvg.hu. A miniszterelnök többek között elmondta, hogy

valószínűleg összecsap Magyar Péterrel az Európai Parlament alakuló ülésén másfél hét múlva Strasbourgban.

Orbán hozzátette: az EP minden képviselőjének áll a rendelkezésére.

A kormányfő továbbá arról is beszélt, hogy szerinte „ha valaki meg akarja tudni, hogyan avatkozik be a magyar kormány az amerikai választásokba, olvassa el a sajtóban”. Arra a kérdésre, felnéz-e Vlagyimir Putyin orosz elnökre, azt felelte: van elég magyar történelmi személyiség akire fel lehet nézni, nem kell külföldön keresni.

A tudósítás szerint miközben Orbán az újságírók mikrofonjaihoz lépett, a DK ifjúsági szervezetének egyik képviselője szórt játékpénzt a miniszterelnök elé – az indoklás szerint azért, mert „az az egy legalább érdekli”.

A Telex tudósítása szerint Orbán beszélt Bese Gergő plébános felfüggesztéséről, de mindössze annyit mondott, hogy „az egyházi személyek ügyei az egyházakhoz tartoznak”. „Én is bízok a saját egyházi közösségem vezetőjében. Bár én kálvinista vagyok, de én bízok a katolikus egyházi vezetőben is, hogy az ilyen helyzeteket meg tudják oldani” – tette hozzá.

A Tisza Párt június 9-i eredményét úgy kommentálta: „Volt egy választás, kaptak egy elég jelentős bizalmat. Sok sikert kívánok!”.